Miben segíthetünk?

5,5 millió forinttal több támogatást kapnak a civil szervezetek az idén

5,5 millió forinttal több támogatást kapnak a civil szervezetek az idén
2022. február 21.

A Képviselő-testület múlt héten, február 15-én fogadta el Pilisvörösvár ezévi költségvetését. Ebben a korábbiaknál sokkal magasabb összegű támogatást tervezett a város vezetése a civil szervezetek munkájának segítésére, így a 2022-ben kiosztható keret összesen 20,25 millió forint. Ez 37 százalékkal, mintegy 5,5 millió forinttal magasabb, mint a tavalyi összeg. Az önkormányzati támogatásra összesen 19 vörösvári székhelyű egyesület nyújtotta be igényét, ezek részesülhetnek most a keretből.

„Azt ígértük, hogy a ciklus végéig megduplázzuk a civil szervezetek támogatását. 2019-ben ez az összeg 11 058 000 forint volt, idén már 20 250 000 forintot tervezünk erre fordítani, így várhatóan a ciklus végéig meg fogjuk haladni a duplázást. Ezzel szeretnénk ösztönözni az egyesületeket a nagyobb közösségi szerepvállalásra.” – mondta Strack Bernadett alpolgármester.

Támogatást a következő szervezetek kapnak az idén:

Adenssa Kh. Sporttánc Egyesület, Fiatal és Vidám Retró Társaság Közéleti Egyesület és a Rozmaring Hagyományőrző Tánccsoport, Kovács László Kertbarát Kör, Látássérültek Pilis Völgye Egyesülete, Liget Polgárőr Egyesület, Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete Pilisvörösvári Alapszervezete, Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft., Pilis Cross-Country Club ,Pilisvörösvári Kézilabda Sportkör, Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar, Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Táncegyüttes, Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Vegyeskórus, Pilisvörösvári Hagyományőrző Egyesület, Pilisvörösvári Nyugdíjas Klub és a "Nosztalgia" Dalkör, Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Pilisvörösvári Református Egyházközség, Pilisvörösvári Utánpótlás Futball Club (PUFC), Werischwarer Heimatwerk, Pilisi Sportegyesület

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []