Miben segíthetünk?

Horgászbódék rendezésével kapcsolatos határidők

Horgászbódék rendezésével kapcsolatos határidők
2022. február 24.

Az Önkormányzat szeretné, ha a tavak környezete minél szebbé rendezettebbé válna. Az elsődleges cél a környezet védelme és a tavak tájképének egységesítése. Ehhez pedig elengedhetetlen a horgászbódék, stégek rendezetté tétele, a környezetszennyező, oda nem illő anyagok eltávolítása, a balesetveszélyes állapot megszüntetése és az egységes kép kialakítása. E célok elérése érdekében a bódétulajdonosok megállapodást írtak alá az önkormányzattal, most az ebben foglalt határidőket foglaltuk össze:

A 2017-es megállapodással rendelkező horgászbódé tulajdonosokra vonatkozó információk:

Az Önkormányzat és a bányatavak körül található horgászbódék tulajdonosai egyezséget kötöttek a tavak természeti környezetéhez nem illő horgászbódék, vécék és stégek megszűntetésével kapcsolatban. A megállapodás aláírásával a bódétulajdonosok vállalták, hogy 2022. március 31-ig önként és saját költségén elbontják a bódéikat a hozzátartozó valamennyi melléképülettel, építménnyel együtt és a bontás során keletkezett építőanyagot, hulladékot elszállítják, a területet pedig visszaadják a tulajdonos Önkormányzatnak. A megállapodás szerint ezzel a feltétellel a bódétulajdonosok a szerződés aláírásától számított 5 éven keresztül (2022. március 31-ig) mentesültek közterület-használati díj fizetése alól, ugyanakkor a területet mégis teljes körűen használhatták.

A szerződés szerint amennyiben a bódét, a hozzá tartozó stéget és betonelemeket a bódétulajdonos nem bontja el legkésőbb 2022. március 31-ig és nem állítja helyre az eredeti állapotot, úgy megszűnik az ingyenes közterület-használat visszamenőlegesen. Az Önkormányzat az engedély nélküli közterület-használat miatt így jogosult 5 év közterület-használati-díjnak megfelelő összeg kétszeresét - az utolsó 2016. évre esedékes díj összeggel számolva- egy összegben követelni egyetemlegesen a régi és az új tulajdonostól. Emellett az Önkormányzat jogosult a régi/új tulajdonos költségére és felelősségére a bódét, stéget betonelemeket elbontani és a helyszínről elszállítani.

A 2021-es megállapodással rendelkező horgászbódé tulajdonosokra vonatkozó információk:

Amennyiben a bódétulajdonos a tavak környezetéhez nem illő horgászbódét és stéget 2021. december 31-ig nem újította fel, a bódé tartószerkezetét nem erősítette meg és az továbbra is balesetveszélyes állapotban maradt, továbbá a bódé és a stég veszélyes anyagait nem távolította el, úgy 2022. január 15-ig el kellett bontania a tulajdonában álló építményeket. A bódétulajdonos ha nem állította vissza az eredeti állapotot, úgy 200.000 forint összegű bírságot köteles megfizetni az Önkormányzat részére. Emellett az Önkormányzat jogosult a bódétulajdonos költségére és felelősségére a bódét, stéget elbontani és a helyszínről a bontott anyagot elszállítani. Az Önkormányzatot felelősség erre vonatkozóan nem terheli, továbbá az Önkormányzat jogosult az anyagokat megsemmisíteni, vagy az építési anyagot értékesíteni.

Az Önkormányzat szeretné a tavak körüli területet mielőbb rendezni, ezért a szerződésben foglalt feltételek szerint jár majd el. Kérjük a horgászbódék tulajdonosait, hogy fokozottan figyeljenek a megállapodás szerinti határidőkre és feladatokra.

 

 

 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []