Miben segíthetünk?

Lakossági fórumon egyeztetett a városvezetés több utca forgalmáról

 Lakossági fórumon egyeztetett a városvezetés több utca forgalmáról
2022. március 24.

Lakossági fórumot tartott az Önkormányzat március 23-án szerdán, a Szent Erzsébet, a Táncsics és a Mátyás király utca forgalmával kapcsolatban. Mindegyik helyszínen az utóbbi időben erősen megnövekedett átmenő forgalom kezelésében kérték a városvezetők segítségét az utcák lakói. Az Önkormányzat nyitott az együttműködésre és a probléma kezelésére, ezért lakossági fórumot hívott össze, ahol mind az utcákban élők, mind pedig az ott közlekedők elmondhatták véleményüket, tapasztalatukat.

A Szent Erzsébet utca esetében az első körös egyeztetés már korábban lezajlott, akkor az általános helyzetértékelést tartották meg a lakók, illetve az önkormányzat képviselői. A mostani megbeszélésen pedig már a helyzet megoldására vonatkozó konkrét ötleteket vitatták meg a résztvevők. A fórumok eredményeként, a forgalom biztonságosabbá tételére hat helyszínen helyeznek majd el forgalomterelő táblákat. Ennek a közlekedéstechnikai eszköznek az az előnye, hogy könnyen telepíthető és szükség esetén áthelyezésük sem okoz nehézséget. A helyszínekre vonatkozó lakossági javaslatokat – mely  forgalomtechnikai szakember vizsgálja meg. A terelők - a jóváhagyást követően - kerülhetnek ki a javasolt helyszínekre három hónapos próbaidővel. A tesztidőszak után pedig ismét lakossági egyeztetést tart az Önkormányzat a tapasztalatok megbeszélése érdekében.

A csütörtöki fórum másik témája a Táncsics és a Mátyás király utcák forgalmi helyzetének kezelése volt. Az egyeztetés lakossági kezdeményezésre történt itt is, amelyet az első találkozóként tartottak a két utca vonatkozásában. Az Önkormányzat képviselői elmondták, hogy az utcák biztonságosabbá tétele már korábban is szerepelt a terveik között. Megoldásként járdaépítést, illetve kiemelt gyalogosátkelők telepítését tervezik ezeken a helyszíneken. A megbeszélésen az utcák lakóit összefogó és képviselő lakók is ismertették tapasztalataikat illetve javaslataikat. Ezek megvalósíthatóságát forgalomtechnikai szakember értékeli és összegzi majd a következő fázisban. Az eredményeket pedig ismét egy nyitott lakossági fórumon ismertetik az érdeklődőkkel.

Mindkét megbeszélés konstruktív légkörben zajlott, ahol mind a lakosok, mind pedig a városvezetők, képviselők a megoldásra összpontosítva tárgyaltak a lehetséges alternatívákról.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []