Miben segíthetünk?

Változások a bizottságok összetételében

Változások a bizottságok összetételében
2022. április 29.

A városvezetés a 2019-2024 önkormányzati ciklus feléhez érkezett, ezért a vezetők értékelték a bizottságok működését, hatékonyságát, a bizottsági elnökök aktivitását, együttműködését a városvezetéssel.

Korábbi testületi és bizottsági üléseken már többször felmerült, hogy a bizottságok helyzetét, összetételét vizsgálja felül a Képviselő-testület, mivel a részvételi arány nem mindig megfelelő, illetve van olyan külsős bizottsági tag is, aki egyáltalán nem vesz részt az üléseken.

A bizottságok működésében a részvétel, a jelenlét mellett fontos az is, hogy elnökeik szoros együttműködésben dolgozzanak a városvezetéssel, a feléjük delegált feladatokat maradéktalanul lássák el.

A bizottságba beválasztott tagok pedig aktívak legyenek, képviseljék a közösségi álláspontot az üléseken és segítsék az önkormányzati döntések meghozatalát.

A Képviselő-testületnek olyan bizottsági struktúrát indokolt létrehoznia, amely az önkormányzati, városi feladatok ellátását leginkább elősegíti.

A vonatkozó törvény szerint a bizottság személyi összetételét, létszámát a polgármester előterjesztésére a Képviselő-testület bármikor megváltoztathatja.

Mindezeket a szempontokat figyelembevéve a Testület a Szociális és Egészségügyi Bizottságág (SZEB) éléről Mátrahegyi Erzsébetet elnöki tisztségéből - bizottsági tagsága megtartásával - visszahívta és helyette elnöknek Dr. Fetter Gábor képviselőt választotta meg.

A Képviselő-testület két bizottsági tag visszahívásáról is döntött. Dr. Radnai Zoltánt a Szociális és Egészségügyi Bizottságából, Mátrahegyi Erzsébetet pedig a Pénzügyi-, Városfejlesztési- és Környezetvédelmi Bizottságából (PVKB) hívta vissza. Helyettük a SZEB-ben Fetter Teréziát, a PVKB-ban pedig Spanberger Zsoltot választották meg új tagként.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []