Pilisvörösvár
Miben segíthetünk?
Ingatlan- és telekadó – Már több, mint 3900-an használták a kalkulátorokat
Ingatlan- és telekadó – Már több, mint 3900-an használták a kalkulátorokat
2020. november 27.
Már több, mint 3900-an vették igénybe az ingatlan- és telekadó összegének kiszámításához készült kalkulátorokat a pilisvorosvar.hu oldalon. Kalkulátorainkat itt találja:

Kalkulátor a telekadó kiszámolásához:
http://pilisvorosvar.hu/telekado/

Kalkulátor az ingatlanadó kiszámolásához:
http://pilisvorosvar.hu/epitmenyado/

Az adatbejelentések benyújtási határideje 2021. január 15. Az adóosztály munkatársai segítenek  a felmerülő kérdésekben: e-mailen info@pilisvorosvar.hu, telefonon a 26/330-233/108-109-110-111. számú mellékeken érhetőek el.

A vírushelyzet alapjaiban írta át mindennapjainkat, ezzel együtt a város költségvetési terveit is.  Dr. Fetter Ádám polgármester csütörtökön jelentette be, hogy 2021. január 1-től Pilisvörösvár adórendelete módosul: megszűnik a kommunális adó, a helyébe azonban két új adó lép, az építményadó és a telekadó. A jelenlegi kommunális adó igazságtalan, nem veszi figyelembe az ingatlan nagyságát.

Dr. Fetter Ádám úgy véli, az új rendszer igazságosabb, számít az ingatlan mérete, kedvezményt biztosít a vörösvári lakosoknak, nyugdíjasoknak, csökkentett munkaképességű embereknek, gyermekek otthongondozási díjára jogosultaknak, valamint a családoknak.

Strack Bernadett alpolgármester szerint vannak döntések, amelyeket merni kell felvállalni, még ha nem is népszerűek. De tudni kell előre látni, és akkor reagálni amikor még lehetőség van rá, szem előtt tartva a felelős gazdaságpolitikát.

A rendelet elérhető: 

http://pilisvorosvar.hu/dokumentum-kategoriak/vorosvari/rendeletek/

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []