Miben segíthetünk?

Tájékoztatók, GYIK/FAQ

Tájékoztatók, GYIK/FAQ

 

Online, bankkártyával is intézhetők az adóbefizetések az önkormányzatok felé

2020. március 9-én 9 órától bevezetésre került országosan az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus fizetési és elszámolási rendszer (EFER), melynek következtében az adók, díjak, illetékek elektronikus úton történő befizetése lehetővé vált.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ASP Elektronikus Fizetési szolgáltatás (ASP e-fizetés) bevezetésével az ügyfeleknek lehetősége van a kiválasztott önkormányzati adóhatósághoz tartozó adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségét elektronikus úton lekérdezni és teljesíteni.

A szolgáltatás igénybevétele elektronikus azonosítást követően lehetséges.

Kizárólag olyan személy jogosult elektronikus úton adóbevallást teljesíteni, folyószámla egyenleget lekérdezni, illetve elektronikus befizetés során adóztatás adatokat lekérni, akinek a személyes azonosító adatai (4T: név/születési név, anyja neve, születési hely, születési idő) hiánytalanul és pontosan szerepelnek az adónyilvántartásban, mint adózó, vagy mint meghatalmazott személy. Az adatkezeléshez az ügyfél hozzájáruló nyilatkozata is szükséges, ami az e-Önkormányzat Portál felületén az első bejelentkezéskor tehető meg.

A Portál ezen címen érhető el. Az e-Önkormányzat portál a városi honlap kiemelt információk között elhelyezett linken keresztül is elérhető. 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []