Miben segíthetünk?

Bartus Imréné (2022)

Bartus Imréné (2022)

laborvezető asszisztens

Bartus Imréné Péter Zsuzsanna Rozália 1963. augusztus 28-án, Budapesten született egy pilisvörösvári sváb család második gyermekeként. Édesapja az Óbuda TSZ-ben, édesanyja az Aquincumi Porcelángyárban dolgozott.

Zsuzsi Pilisvörösváron nőtt fel, s azóta is itt él családjával. Kamaszként nagy hatással volt rá Kertész Erzsébet: A lámpás hölgy című regénye, mely Florence Nightingale angol nővérnek, a modern ápolónőképzés és betegápolás megalapítójának élettörténetét beszéli el.  Ez az olvasmányélmény jelentős szerepet játszott abban, hogy Zsuzsi az egészségügyi pályát választotta. 1980-ban a budapesti Vámos Ilona Egészségügyi Szakiskolában szerzett általános ápolónői és általános asszisztensi végzettséget.

Az egészségügyi szakiskola szakmai gyakorlati óráit az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet különböző osztályain töltötte, majd a tanulmányai befejezése után az ortopédiai osztályon kapott főállást, ahol egy kiváló orvos-nővér csapat tagja lett, és az ápolói hivatást nagyon megszerette.

Szakmai képzését is tovább folytatta: 1981-ben felnőtt szakápolói képesítést, 1989-ben gimnáziumi érettségit, majd 1993-ban általános laboratóriumi asszisztensi végzettséget szerzett.

1981-ben férjhez ment Bartus Imréhez, s egy évvel később megszületett első gyermekük, Gergely. A szülési szabadság után kisgyermekes édesanyaként sajnos nem tudta vállalni az ORFI-ban a több műszakos beosztást, ezért búcsút mondott szeretett munkahelyének, s helyben keresett állást.  Így került 1985-ben a Pilisvörösvári Szakrendelőbe asszisztensként. Több szakrendelésen megfordult, ahol éppen szükség volt a munkájára, szaktudására (nőgyógyászat, fogászat, belgyógyászat, szemészet, orr-fül-gége, röntgen).

Második gyermeke, Zsuzsanna 1987-ben születetett. A szülési szabadság letelte után, 1990-től lett a dr. Ősz Emese által vezetett laboratórium az állandó helye, és még ebben az évben elkezdte a laboratóriumi asszisztensi iskolát.

2006 márciusában privatizálták a laboratóriumot, ezért 1 évig Budapesten dolgozott, majd visszakerült Pilisvörösvárra.

Zsuzsi 2020 augusztusa óta immár nyugdíjasként, de változatlan lelkesedéssel és elhivatottsággal dolgozik tovább. Szereti a munkáját, és a betegektől kapott pozitív visszajelzések mindig nagyon jólesnek neki, feltöltik energiával.

Kollégái is szeretik, tisztelik, nagyra becsülik szaktudását, segítőkészségét, emberségét.

Szabadidejében kertészkedik, férjével gyakran és szívesen tesznek kisebb-nagyobb utazásokat. Három kicsi unokájával rendszeresen találkozik, akik sok örömet és boldogságot adnak aktív, fiatalos nagymamájuknak.

 

Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Bartus Imréné laborvezető asszisztens, vérvételes nővér részére több mint 35 éven át, a Pilisvörösvári Szakrendelő asszisztenseként majd az intézmény laborjában végzett lelkiismeretes és segítőkész, magas színvonalú munkája elismeréseként Dr. Réthy Zoltán-díjat adományoz.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []