Miben segíthetünk?

Spanberger Ágnes (2023)

Spanberger Ágnes (2023)

röntgenasszisztens

Spanberger Ágnes 1962. június 23-án született egy kétgyermekes pilisvörösvári sváb család elsőszülött gyermekeként.

Édesapja a Dorogi Szénbányák Lencsehegyi Üzemében dolgozott, Édesanyja az önkormányzat alkalmazottjaként szintén a rendelőintézet működését segítette.

Ági Vörösváron járt óvodába, általános iskolába, és a mai napig Pilisvörösváron él. A Bókay János Egészségügyi Szakközépiskolában szerzett általános ápoló és asszisztens végzettséget. 1980 júniusában a budapesti Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet baleseti sebészeti rendelőjében kezdett dolgozni, majd az 1981 tavaszán megnyitott helyi Szakorvosi Rendelőintézet röntgen osztályán folytatta pályafutását. Több mint 42 éve dolgozik a radiológia szakterületen, melyhez a radiológiai szakvizsgát munka mellett szerezte meg.

Első gyermeke, István 1986-ban, második gyermeke, Judit 1989-ben született.

Ági a röntgen és ultrahang rendelések oszlopos tagja. Több orvossal, kolléganővel dolgozott már együtt, és mindenkivel kifogástalan volt a munkakapcsolata, kollégái kivétel nélkül szeretik. Nagy szakmai tapasztalattal és munkabírással rendelkezik, mindig segítőkész, megbízható és vidám munkatárs.

A sugárterheléssel járó munka miatt korkedvezményes nyugdíjat igényelhetett volna, illetve három évvel ezelőtt, a munkában töltött 40 év után is kérhette volna nyugdíjazását. Ági azonban nagyon szereti a hivatását, és szereti a pácienseket is, ezért amíg csak képes jól végezni feladatait, szívesen dolgozik továbbra is a Szakrendelőben.

Ágit a szakterületén megforduló betegek is kedvelik: mindig kedves, segítőkész, mindenkihez van néhány jó szava, jelenléte megnyugtató a sérültek, az izguló betegek és a kiskorú páciensek számára is.

Gyermekei eddig két fiú- és egy lányunokával ajándékozták meg. Három kicsi unokájával rendszeresen találkozik, akik sok örömet és boldogságot adnak aktív, fiatalos nagymamájuknak.

Szabadidejében kertészkedik, gyógynövényeket termeszt, szeret kirándulni, utazni, valamint olvasni.

Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Spanberger Ágnes röntgenasszisztens részére a több mint négy évtizeden át végzett lelkiismeretes és segítőkész, magas színvonalú munkája elismeréseként Dr. Réthy Zoltán-díjat adományoz.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []