Miben segíthetünk?

Ránk ragyog a nap hétvégén

Ránk ragyog a nap hétvégén
2021. augusztus 5.
Stéhli Balázs amatőr meteorológus előrejelzése.

Egy hullámzó hidegfront okoz csütörtök estig erősen felhős, borult eget. Több alkalommal is kialakulhatnak záporok, zivatarok, de tartós eső is előfordulhat. Estétől csapadékra már nem kell számítani, a délnyugati szél viszont élénk lökésű lehet. Reggel 16 fok, délután 24 fok várható.

Pénteken változóan napos-felhős időnre van kilátás mérsékelt nappali gomolyfelhő-képződéssel, de csapadék nélkül. Az északnyugati szél élénk, olykor erős lökésűvé válhat, hűvös idő mellett.  Reggel 14 fokig, délután 24 fokig emelkedhet a hőmérő.

Sok napsütésre kell készülni szombaton kevés felhővel: csapadékra nem kell számítani. A szél iránya délnyugatira fordulhat, de mérsékelt maradhat csak. A levegő melegszik, reggel 13 fok, délután 30 fok valószínű.

Vasárnap is sok napsütésre számíthatunk kevés felhővel az égen, majd délután, este erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és zápor, zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél élénk lökésű lehet, beköszönt újra a hőség. Reggel 15 fok, délután 33 fok valószínű.

Hétfőn-kedden egy újabb hullámzó hidegfront alakíthatja időjárásunkat. A kevés napsütés mellett gyakran erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és mindkét nap akár több hullámban is kialakulhatnak záporok, zivatarok. A szél iránya délnyugatiról északnyugatira fordulhat, és élénkké, olykor erőssé válhat. Megszűnhet a hőség, de fázni így sem fogunk. Reggelenként 16-17 fok, délutánonként 28 fok körüli értékekre számíthatunk.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []