Miben segíthetünk?

A tiltás ellenére léptek a jégre Pilisvörösváron

A tiltás ellenére léptek a jégre Pilisvörösváron
2022. január 25.

A tiltás ellenére többen is a Pálya-tó jegére léptek Pilisvörösváron hétfő délután. Ismét felhívjuk a figyelmet arra, hogy tavainkon tartózkodni - a balesetek, tragédiák elkerülése érdekében - továbbra sem megengedett. A rendészek ebben az időszakban fokozottan ellenőrzik az érintett területet.

Javasoljuk, hogy használják a város jégpályáját, ahol lehetőségük van biztonságos körülmények között kikapcsolódni, sportolni.

Ne feledjék, bányatavak esetében nagy a vízmélység, és nem egyenletesen mélyül, ami fokozott veszélyforrást jelent.  A katasztrófavédelem honlapján található felhívás szerint a befagyott állóvizekre jellemző, hogy a partközelben a jég vékonyabb, esetleg üreges, ezért könnyen törik. Az állóvizekbe befolyó vízfolyások, melegebb források pedig elvékonyítják a jégtakarót, a sűrű hó alatt a jég vékonyabb, valamint olvadáskor a jégtakaró teherbíró képessége akkor is csökken, ha vastagsága változatlan marad. Ahhoz, hogy a jég a biztonságos vastagságot elérje, tartósan mínusz 8-10 fokra van szükség.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []