Miben segíthetünk?

Szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését várjuk

Szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését várjuk
2022. január 26.

A Pilisvörösvári Helyi Választási Iroda 2022. február 7-ig várja azoknak a Pilisvörösváron lakcímmel rendelkező választópolgároknak a jelentkezését, akik szívesen közreműködnének az április harmadikai országgyűlési választás és az azzal egy időben rendezett országos népszavazás szavazatszámláló bizottságaiba tagként, illetve póttagként.

A szavazatszámláló bizottságok választott tagjai oktatáson, felkészítésen vesznek részt, esküt tesznek, a szavazás napján pedig hajnaltól a szavazatok összeszámlálásáig a szavazókörökben végzik a választás lebonyolításával kapcsolatos feladatokat. Munkájukért bruttó 50 000 Ft díjazást kapnak. Emellett mentesülnek a szavazás napját követő munkanapon a munkavégzés alól.

Nem lehet tagja a szavazatszámláló bizottságnak a köztársasági elnök, a háznagy, képviselő, alpolgármester, jegyző, másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja, hivatásos, szerződéses katona, honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt, és a tényleges szolgálatot ellátó önkéntes tartalékos katona, valamint a jelölt.

Nem lehet a bizottság választott tagja – az előbbieken túl – párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, politikai szolgálati jogviszonyban, biztosi jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott kivételével.

A jelentkezéseket az info@pilisvorosvar.hu e-mail címre várjuk a személyes adatok, valamint telefonszám és e-mail cím megadásával.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []