Miben segíthetünk?

Fetter Erik pénteken rajtol a Giro d'Italian

Fetter Erik pénteken rajtol a Giro d'Italian
2022. május 5.

Három magyar indulóval Fetter Erikkel, Valter Attilával és  Peák Barnabással a mezőnyben rajtol Budapestről pénteken a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny.

Az eredetileg 2020-ra tervezett magyarországi Grande Partenza a világjárvány miatt meghiúsult, a kétéves csúszás viszont lehetőséget adott arra, hogy három hazai profi bringás is ott lehessen a szerdai csapatbemutatón. 

Városunk szülötte Fetter Erik elmondta: "Nagyon jó érzés, hosszú út vezetett idáig, ami nem volt mindig egyszerű. Szerencsének mondhatom magam, hiszen úgy kaptam meg a lehetőséget, hogy küzdjek az eredetileg 2020-ra tervezett magyarországi Nagy Rajtért, hogy a covid miatt két évvel elcsúsztatták, és így alakult át nagy céllá és motivációvá. Végre kimondhatom, hogy ott leszek életem első háromhetesén, ami a saját országomból, a saját városomból indul, ez hihetetlen dolog, és nem túl sok sportolónak adatik meg. Az pedig a hab a tortán, hogy a budapesti időfutamon bajnoki trikóban versenyezhetek rengeteg néző között a gyönyörű útvonalon."

Célkitűzésként azt fogalmazta meg, hogy érjen célba a záró veronai időfutamon, azaz teljesítse a versenyt, mindezt úgy, hogy mindent megtegyen az épp aktuális napi csapattaktikáért. Elárulta: a második és harmadik héten vele is terveznek az EOLO-Kometánál.

"Valószínűleg főleg szökések kapcsán olyan szakaszokon számolnak velem, ahol célba érhet szökés, és fekszik nekem a befutó vagy akár a mezőnyből is. De ez még messze van, az aktuális forma és a helyzet alakulása nagy hatással lesz rá" - fejtette ki.

A magyarországi etapokat az M4 Sport élőben közvetíti. Pénteken 12.20-kor, vasárnap 12.25-kor lesz a lassú rajt a mezőnyszakaszokon, a szombati időfutamon pedig 14 órakor rajtol az első kerékpáros.

A Giro pénteki nyitóetapján Budapestről Visegrádra teker a mezőny, majd szombaton a fővárosban lesz egy időfutam, végül pedig Kaposvár és Balatonfüred között teljesítenek a versenyzők bő 200 kilométert vasárnap. Ez az első alkalom, hogy Magyarországot érinti háromhetes körverseny, a Giro 14. alkalommal rajtol Olaszországon kívül.

A három magyar etap után hétfőn Szicíliába utazik a mezőny, itt rögtön következik a viadal első kulcsszakasza az Etna megmászásával. Az összetett sorrendjére emellett várhatóan a Blockhauson, az Apricán és a Passo Fedaián lévő hegyi befutók lehetnek a legnagyobb hatással, a végső sorrend pedig a veronai időfutamon dől el. A 105. Giro d'Italia 176 fős mezőnye május 29-ig összesen 3445,6 kilométert teker.

A Giro d'Italia magyarországi szakaszai:

1. szakasz, május 6., péntek: Budapest-Visegrád, 195 km

2. szakasz, május 7., szombat: Budapest, 9,2 km, időfutam

3. szakasz, május 8., vasárnap: Kaposvár-Balatonfüred, 201 km

Forrás: MTI
Kép forrása: Fetter Erik hivatalos Facebook-oldala

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []