Miben segíthetünk?

Még „zöldebbé” válnak a pilisvörösvári óvodák

Még „zöldebbé” válnak a pilisvörösvári óvodák
2022. május 18.

Komposztálót és magaságyásokat építenek, illetve kiskereteket alakítanak ki minden pilisvörösvári óvoda udvarán. Előbbi készítéséhez hétfőn meg is érkeztek a raklapok, összesen hatvan darab. Az önkormányzat és az intézményvezetés célja, hogy a gyerekek szilárd alapot kapjanak ahhoz, hogy megtanulják becsülni környezetüket, ezáltal azzal a pozitív szemlélettel nőjenek fel, hogy a természet értékeire vigyázni kell. 

A raklapokat a solymári székhelyű ISOPARTNER Kft.-től kapták óvodáink, a céggel Strack Bernadett vette fel a kapcsolatot, végül a társaság úgy döntött, ingyen biztosítja azokat az intézményeknek. „Szeretném megköszönni Kőrösi Botond ügyvezetőnek a nagyvonalú felajánlást, különösen, hogy már nem első alkalommal biztosít díjmentesen raklapokat városunknak. Legutóbb a Vörösvári Napok kapcsán kaptunk ilyen jellegű támogatást, és ez alkalommal még a szállítást is ingyen vállalták az intézményeinkbe. Nagyon fontos számunkra, hogy az óvodákkal közösen támogassunk a környezettudatos nevelést a gyerekek körében. Ezt a komposztálási projektet pedig jövőre a lakosság körében is szeretnénk népszerűsíteni” – mondta az alpolgármester.

Kissné Répási Anikó intézményvezető emlékeztetett, hogy a székhely, vagyis a Rákóczi utcai óvoda már elnyerte a Zöld Óvoda címet, és most a városvezetéssel arra törekednek, a másik négy intézmény is megszerezze azt. Az óvodák épületeiben és a csoportszobákban egyébként már szelektív hulladékgyűjtőket használnak, és a komplexebb környezeti neveléshez szükséges eszközállomány mellett a témával kapcsolatos programokat is folyamatosan gazdagítják, hogy ezzel is erősítsék, mélyítsék a gyerekek környezettudatos szemléletét.  

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []