Miben segíthetünk?

Betondarabok, téglák, kövek a Lahmkruam park tavában

Betondarabok, téglák, kövek a Lahmkruam park tavában
2022. május 18.

A városgazdák az idei szezon kezdetén a Lahmkruam parkban található tó karbatartását is elvégezték. A munka keretében lecserélték tó vizének jelentős részét, a növényeket megritkították, a szűrőt beüzemelték, a kavicsokat visszahúzták.

A takarítás során egy platónyi bomló, rothadó növényt emeltek ki a vízből. A tó fenekén pedig számos oda nem illő követ találtak: például a park sütőjének egyik darabját, a kishíd pillérjét borító követ, régi pollerek betonalapját, téglákat, és a sziklakert köveinek nagy részét.

Ez a jelenség rendkívül szomorú, hiszen a város nagy energiákat fordít arra, hogy Pilisvörösváron minden rendezett, szép és működőképes legyen. Sajnos a tapasztalatok alapján vannak, akiknek ezek a szempontok nem számítanak és megrongálják közös értékeinket. Szerencsére a kövek most sérülést nem okoztak a tó fóliáján, de ez csak a véletlenen múlott. A park és a tó a városgazdák munkájának köszönhetően szép rendezett állapotba került ismét.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mindenki a rendeltetésének megfelelően használja a parkot és fokozottan ügyeljen a gondozott környezet fenntartására, közös értékeink, anyagi javaink óvására!

Fontos, hogy minden látogató és pihenni vágyó rendezett állapotban találja és használhassa a város közösségi területeit és a költségvetéséből, ne a helyreállításra, hanem a fejlesztésre lehessen forrásokat költeni.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []