Miben segíthetünk?

Hullámzó hidegfront alakítja az időjárásunkat

Hullámzó hidegfront alakítja az időjárásunkat
2022. június 8.
Stéhli Balázs amatőr meteorológus előrejelzése.

Marad a változóan felhős, gomolyfelhős idő kedd estig. Bár csapadék nem várható addig, nyugat felől egy hullámzó frontrendszer közelíti meg térségünket, emiatt záporok, zivatarok alakulhatnak ki, így éjszaka csapadékos időnk lehet. A szél iránya estig déli irányú és mérsékelt marad, majd lassan északnyugati irányba fordul. Egyes csapadékgócok környezetében előfordulhat szélerősödés. Este 20 fok, éjjel 15 fok várható.

Szerda reggelig nagyobb, reggeltől kisebb, délután közepes, este és éjjel pedig újra nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északnyugati szél élénkké válhat. Reggel 15, délután 27 fok körüli hőmérsékletre van kilátás.

Csütörtök és pénteken is maradhat a csapadékos idő: előbbi nap zivatarok, pénteken pedig már jellemzően tartós és kiadós esőzés várható. Az északi szél már élénk, olykor akár erős lökésű lehet. Reggelenként 15, délutánonként körülbelül 25 fokra készülhetünk.

Szombaton még előfordulhat eső, zápor, zivatar is akár, majd vasárnapra érkezhet szárazabb levegő, de ezen a napon sem lehet kizárni csapadékot, akár zivatart, de már lényegesen kisebb lehet az esélye, mint a korábbi napokban.Az élénk, erős északi szél valamelyest gyengülhet, legfeljebb élénk lökésű lehet. Reggel 13 fokra, délután már 27 fokra számíthatunk.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []