Miben segíthetünk?

Kötelező, mégis sokan elmulasztják feltüntetni a házszámot

Kötelező, mégis sokan elmulasztják feltüntetni a házszámot
2022. augusztus 19.

Az ingatanok beazonosíthatósága miatt nagyon fontos, hogy minden épületen feltüntessék a házszámot vagy a helyrajzi számot. A tulajdonos érdeke is ez, hiszen például baj esetén akár a mentők, tűzoltók tájékozódását is segíti. Emellett a postai küldemények kézbesítése és a hivatalos megkeresések – például a hamarosan kezdődő népszámlálás – miatt is lényeges a házszámok megjelenítése.

Sajnos mindezek ellenére az tapasztalható városunk utcáit járva, hogy sok helyen elmulasztják a számozás feltüntetését.

Fontos tudni azt is, hogy az önkormányzat vonatkozó rendelete (8/2003. (IV. 1.) értelmében kötelező előírás a házszámok megjelenítése. E szerint az épületeket az utcáról jól látható táblán feltüntetett házszámmal kell ellátni. A házszámtáblát – hacsak fizikai akadálya nincs – a kaputól jobbra, a házfalra (kerítésre) kell elhelyezni. Az ingatlan tulajdonosa (kezelője, használója) köteles az épületet a rendeletnek megfelelő módon házszámtáblával ellátni és annak folyamatos karbantartásáról gondoskodni.

A házszámok feltüntetését a városrendészet munkatársai ellenőrizhetik. Ahol nincs tábla, ott írásbeli felszólítást kap az ingatlantulajdonos, hogy hét napon belül szüntesse meg a hiányosságot. Amennyiben ez nem történik meg, úgy hatósági eljárás indulhat, amely bírság kiszabásával is járhat.

Kérjük tehát, hogy akinél hiányzik a házszám, mielőbb helyezze ki, saját maga és környezete érdekében!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []