Miben segíthetünk?

Harmincszoros ajánlatot kapott az Önkormányzat a gázszolgáltatásra

Harmincszoros ajánlatot kapott az Önkormányzat a gázszolgáltatásra
2022. október 26.

Harmincszoros árat kapott az Önkormányzat az egyik gázszolgáltatótól a Művészetek Háza esetében. A Polgármesteri Hivatal a lejáró vagy lejárat közeli energiaszolgálatásra vonatkozó szerződéseknél mindenhol több szolgáltatótól is folyamatosan kér be árajánlatokat az energiavészhelyzet bejelentése óta. Hasonlóan az ország más önkormányzataihoz Pilisvörösváron is nagyon lassan, rendkívül hosszú átfutással érkezik válasz a cégektől.

A gázszolgáltatásra a napokban kapta az eddigi legmegdöbbentőbb ajánlatot a város, mely a korábbi ár harmincszorosát tartalmazza. A megküldött díjszabás a Művészetek Háza - Városi Könyvtár fűtésére vonatkozik. Az új ajánlat alapján a könyvtár mintegy 356 m2 hasznos alapterületű épülete esetében a korábbi 700.000 forintos éves gázszámlához képest 21 millió forintos pluszköltséggel kellene számolni.

„Sajnos korábbi félelmeink jogosnak bizonyultak az energiaárak növekedésével kapcsolatban. A most megkapott harmincszoros ár rendkívül magas, ezért más szolgáltatótól is várjuk még az ajánlatot. Szerencsére városunk még időben  – miután kiderült, hogy az önkormányzatok kikerültek az államilag támogatott energiabeszerzésből – elkezdett gondolkodni a megoldási alternatívákon, ezért rendelkezünk egy részletes megoldási intézkedési tervvel. Az intézkedési terv egyik eleme az, hogy ahol irreálisan magas költségek merülnek fel, és nem kötelező a feladatellátás, ott kiiktatjuk a fogyasztást. A drasztikusabb lépések mellett folyamatban vannak az energiatakarítást célzó fejlesztések is azokban az intézményekben, ahol a kötelező a feladatellátást biztosítani kell. Továbbra is minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a vörösváriak a lehető legkevésbé érezzék meg a megszorítások hatásait” - mondta Strack Bernadett alpolgármester.

A városvezetés július óta dolgozik azon, hogy Pilisvörösvár a lehető legnagyobb megtakarítást érje el mind energiafelhasználásban, mind pedig ennek pénzügyi oldaláról. Az önkormányzat energetikai munkacsoportja részletes válságtervet dolgozott ki a minél hatékonyabb megoldás elérése érdeklében. Emellett a város, ahol lehetett, bejelentkezett a végső menedékes státusz alá, azonban ez csak december 31-ig ad kedvezőbb árat. Így, ha január elsejétől nem történik állami beavatkozás, akkor a rendkívül magas szabadpiaci árak léphetnek életbe az áram és a gáz vásárlásánál, a díjak alakulásának függvényében.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []