Miben segíthetünk?

Felkészülten várja a téli időjárást a város

Felkészülten várja a téli időjárást a város
2022. november 21.

A tél közeledtével fontos feladat a városban a síkosságmentesítés megoldása. A Városgazda Kft. már az elmúlt hónapokban felkészült a téli teendőkre. A síkosságmentesítésben résztvevő gépeket, tartozékokat átnézték, ellenőrizték, ahol szükséges volt, ott a javításokat elvégezték. A kellő mennyiségű szóróanyag is rendelkezésre áll. Mindemellett a humánerőforrás szervezésével is felkészültek a feladat megoldására.

A Városgazda Kft az idén is a város teljes belterületi útjait síkosságmentesíti, amint azt az időjárás szükségessé teszi. A feladatot priorizálva végzik majd: először a gyűjtőutakon, közintézmények körüli területeken és a tömegközlekedés állomásaiban, megállóinál síkosságmentesítenek. A Közút kezelésében lévő utak téli csúszásmentesítése továbbra is az útkezelő cég feladata.

A síkosságmentesítéssel kapcsolatban a városlakóknak is van teendőjük. A családi házak, társasházak előtti gyalogutakon a biztonságos közlekedést az önkormányzati rendelet szerint a lakóknak illetve a lakóközösségeknek kell lehetővé tenni, tehát a havat elsöpörni, a jeget megszüntetni. A korábbi évek tapasztalatai alapján a Városgazda kéri, hogy a téli időszakban úgy parkoljanak, hogy a széles lapáttal rendelkező hókotrógépek is elférjenek az utcákban. Különösen fontos szempont ez a szűk utak esetében. Kérik azt is, hogy a havat a járdáról ne a lekotort úttestre halmozzák!

A hideg, csapadékos, csúszós időben mind gyalogosan, mind pedig járművel közlekedve mindenképpen számítani kell csúszásveszélyre.

Kérjük, hogy a téli időszakban mindenkor az időjárási körülményeknek megfelelően, a tapasztalt útviszonyokhoz igazodva, az Országos Meterorológiai Szolgálat kiadott esetleges riasztásait figyelembevéve közlekedjenek, és minden esetben ellenőrizzék gépjárműveik alkalmasságát az adott útviszonyoknak megfelelő közlekedésre.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []