Miben segíthetünk?

Idén ismét emelkedik a karácsonyi ajándékutalványok értéke

Idén ismét emelkedik a karácsonyi ajándékutalványok értéke
2023. február 20.

Idén ismét emelkedik a 70 év felettiek karácsonyi ajándékutalványának értéke. Erről kedd délelőtt döntött a Képviselő-testület, amikor is elfogadták a város 2023. évi költségvetési tervét. Az e célra szánt keret az idén 50 százalékkal emelkedik, tehát 10 millióról 15 millió forintra változik. Ez azt jelenti, hogy az érintett korcsoportba tartozókhoz a korábbi 5 ezer forint helyett 7.500 forint értékű ajándék érkezik az ünnepeket megelőzően. Ez az összeg 2021-ben még 3.000 forint volt, a kétszeri emelésnek köszönhetően pedig ma már két és félszerese az eredeti értéknek. Az utalvány mintegy kétezer pilisvörösvári lakos karácsonyi készülődéséhez járul majd hozzá.

A kupont számos helyen elfogadják a környéken. Vásárolhatnak vele ajándékot vagy élelmiszert, hideg- és melegételt, háztartási és vegyi árut, ruhaneműt, sportszert, szépségápolási termékeket, vagy akár műszaki cikket is.

„Nagyon örülök, hogy ismét lehetőségünk van növelni a 70 év felettiek karácsonyi ajándékutalványának értékét. Az elmúlt időszakban tapasztalható infláció sajnos pont az időseket érinti leginkább. Rendkívül fontosnak tartottuk ezért, hogy segítsük őket. A 2023-as költségvetés tervezésénél úgy döntöttünk, hogy a mintegy 40 százalékos extra magas élelmiszerinflációt is felülmúló mértékben növeljük az utalvány értékét. Így idén 7.500 forinttal tudjuk segíteni ezt a korosztályt Pilisvörösváron” - mondta Fetter Ádám polgármester.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []