Miben segíthetünk?

Facsemetét adományoz az Önkormányzat a vörösvári újszülötteknek

Facsemetét adományoz az Önkormányzat a vörösvári újszülötteknek
2023. február 28.

Új kezdeményezést vezet be ezévtől az újszülöttek és családjaik számára a városvezetés. Minden vörösvári kisbaba részére egy gyümölcsfát is adományoz az Önkormányzat 2023-tól. A szép gesztussal nem csak a családok gazdagodnak egy növénnyel, hanem a város is zöldebbé válik ezáltal. A fákat az ültetési időszakban ősszel lehet majd átvenni és saját kertben elültetni. Aki nem rendelkezik kerttel, ott egyéni megbeszélés alapján végezhető el telepítés.

„Az újszülötteknek szánt önkormányzati támogatás mellett, az új kezdeményezéssel szeretnénk további örömet szerezni a vörösvári családoknak. A kertben ültetett és cseperedő fa jól jelképezi a gyerekek növekedését, fejlődését. A gyümölcsfák termését pedig néhány év múlva már maguk a kicsik is megkóstolhatják. A fák egyben gyermekeink zöld, fenntartható jövőjét is szolgálják itt saját lakókörnyezetükben, városukban” – mondta Fetter Ádám polgármester.

A vörösvári újszülöttek támogatását 2020-ban kezdeményezte a városvezetés. A kezdeti pénzbeli támogatás később babaápolási termékeket tartalmazó csomaggal egészült ki. Az előbbit az Önkormányzat, az utóbbit pedig a Sikari és a Vízöntő patika nyújtja. A pénzbeli támogatás - amely épp a legutóbbi testületi ülésen emelkedett 50 százalékkal - jelenleg a 2023. március elseje után születettek számára 15.000 forint, a babacsomag értéke pedig 8.600 forint. Emellett minden 25. babát ünnepélyes keretek között köszöntenek a Polgármesteri Hivatalban egy kibővített, városi ajándéktárgyakat is tartalmazó csomaggal. A gyümölcsfák adományozására a költségvetés keddi elfogadását követően nyílt lehetőség, amely a fedezetet biztosítja a jutatásra.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []