Miben segíthetünk?

Pályázatot nyert Pilisvörösvár - Görpark épülhet a városban

Pályázatot nyert Pilisvörösvár - Görpark épülhet a városban
2023. április 27.

Egy nyertes pályázattal és ennek köszönhetően egy görparkkal lesz gazdagabb Pilisvörösvár várhatóan már az idei évben. Az Önkormányzat ugyanis szerdán kapta meg a hivatalos értesítést arról, hogy februárban beadott pályázatát támogatásra alkalmasnak ítélték a kiírók.

A görpark építésével a sportolási lehetőségek további bővítését tűzte ki célul a városvezetés, mivel a településen sok a fiatal, így számukra helyben szeretnének még több lehetőséget biztosítani.

A pályázatot az Aktív Magyarország Program részeként futó Országos Görpark Program 2023 írta ki. A pálya építésére a maximálisan elnyerhető 40 millió forintos összeget ítélték meg Pilisvörösvárnak. A beruházás 48,19 százalékát finanszírozza a támogató, a fennmaradó összeget pedig a város teszi hozzá.

A létesítmény Szabadság-Dugonics utca találkozásánál, a tavaly átadott pumptrack pálya szomszédságában kap helyet, a pályarendszert 400 négyzetméteren alakítják majd ki a használata pedig ingyenes lesz. A pályán rámpák, lépcsők, korlátok, hullámos felületek kínálnak majd izgalmas terepet a görkorisoknak és a gördeszkásoknak.

„Önkormányzatunk minden pályázati forrást próbál megragadni, amellyel a városunkban elérhető lehetőségeket, az itt élők életkörülményeit javítani tudjuk. Különösen fontos számunkra a fiatal korosztály helybeni lehetőségeinek bővítése, annak érdekében, hogy ne kelljen máshová utazniuk. A tavaly megvalósult pumptrack pálya után nagyon örülünk, hogy most a görpálya megépítésére is sikerült forrást nyernünk” – mondta Strack Bernadett alpolgármester.

A posztban szereplő kép illusztráció, hasonló elemek valósulnak meg Pilisvörösváron is.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []