Miben segíthetünk?

Újraéled a közvilágítás Pilisvörösváron, indul a nagyszabású átalakítás

Újraéled a közvilágítás Pilisvörösváron, indul a nagyszabású átalakítás
2023. május 11.

Nagyszabású átalakítás veszi kezdetét a városban, elkezdődik a közvilágítás korszerűsítése. Ennek eredményeként várhatóan két hónapon belül Pilisvörösvár teljes területén ismét minden világítótest működik majd ráadásul korszerű, energia- és költségtakarékos módon. A fejlesztést hosszú és komplikált előkészítés előzte meg, de a kitartó munka eredményeként végre megvalósulhat a beruházás.
Az átalakítási munkálatok a május 15-i héten indulnak is, mivel a kivitelezőt már február végén kiválasztotta a Testület a közbeszerzési eljárás lezárásaként. Ezt követően csak a kormányzati hozzájárulásra kellett várni, amit hétfőn -május 8-án - kapott meg a város. A munkát szakaszosan végzik majd Pilisvörösvár területén és ahol elkészül az átalakítás, ott minden világítótestet visszakapcsolnak. Az aktuális fázisokról folyamatosan hírt adunk felületeinken. A tervek szerint június végére fejeződik be a teljes projekt, így ekkortól Pilisvörösváron ismét minden világítótest működik majd.
„Nagyon örülök, hogy ismét egy nagyívű beruházást sikerül megvalósítanunk városunk érdekében, ami mögött több, mint egyéves előkészítő munka és tervezés áll. A TEVÖ koncepciójában nagyon fontos szerepet játszik a korszerűsítés és a takarékosság. A közvilágítás fejlesztésével egy lényeges lépést valósítunk meg e téren, melynek köszönhetően jelentős összegeket spórolunk meg városunknak. A munkában külön köszönet illeti Varga Péter képviselőt és műszaki tanácsnokot, aki az előkészítés nehézségektől sem mentes időszakát végig koordinálta, kitartása nélkül ez a projekt nem valósulhatott volna meg. A munkálatok hamarosan indulnak, ezidő alatt még kérjük a lakosság türelmét, a befejezést követően pedig minden utcában, minden villanyoszlopon korszerű és takarékos világítás működik majd a város teljes területén”- mondta Strack Bernadett alpolgármester.
A városvezetés kezdeményezésére a Képviselő-testület még tavaly májusban döntött arról, hogy korszerűsíti a város közvilágítási hálózatát. A fejlesztés lényege, hogy a meglévő nátrium és kompakt fénycsöves közvilágítási lámpákat LED-es fényforrásra cserélik fényáram szabályozással. A beruházással jelentős - 40-60% közötti - fogyasztási és pénzügyi megtakarítás várható, ami különösen nagy jelentőséggel bír a megemelkedett energiaárak miatt.
A beruházás közbeszerzési eljárásának nyertese a GREP Green Public Lighting Zrt., mely a fejlesztést 144 hónapos futamidejű pénzügyi konstrukcióban valósítja meg. A finanszírozás igen kedvező, a költségeket ugyanis az áramfogyasztás megtakarításából havi részletekben fizeti meg a város. A megtérülési kockázatot és a finanszírozást pedig a kivitelező vállalja. A megtérülésig terjedő üzemeltetéssel pedig a működtetés terheit is átveszi a vállalkozó az Önkormányzattól. A számítások szerint pedig az Önkormányzat óriási megtakarítást érhet el az átalakításnak köszönhetően.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []