Miben segíthetünk?

Határozott a testület a buszvárók reklámfelületeinek értékesítéséről

Határozott a testület a buszvárók reklámfelületeinek értékesítéséről
2023. szeptember 14.

A Képviselő-testület múlt pénteki ülésén döntött arról, hogy a felújított buszmegállók reklámfelületeit értékesíti, emellett a hirdetési tarifákat is meghatározták a képviselők.

A város területén összesen 17 buszmegállót újítanak fel, melyekből 13-ban található citylight tábla. Ennek kialakítása már a buszvárók cseréjének elhatározásakor szempontként fogalmazódott meg a városvezetés részéről. A reklámfelület ugyanis egy jó lehetőség mind a vállalkozóknak, mind az önkormányzatnak, mind a lakosságnak, hiszen a cégek hatékonyan hirdethetik termékeiket, szolgáltatásaikat, a lakosság értesülhet a kedvező akciókról, a városnak pedig plusz bevételt jelent. Legtöbb településen ez más konstrukcióban működik és a buszváró építés fejében a bevétel nem az önkormányzathoz, hanem egy külsős céghez kerül. A pilisvörösvári megoldás ennél sokkal kedvezőbb a város számára.

A felületet minimum egy hónapra lehet majd bérelni, a vitrinekben pedig 118,5 x 175 cm méretű, papíralapú hirdetés helyezhető el, és a plakát a hirdető mindkét oldalán megjelenik. Az értékesítéssel kapcsolatos adminisztrációs feladatokat a Polgármesteri Hivatalban végzik majd. A megrendeléshez külön nyomtatvány készül, mely hamarosan a város honlapjára is felkerül. A hirdetések ára helyszínenként változik nettó 120.000 illetve 150.000 forint lesz, mely igazodik a piaci viszonyokhoz.

A plakátok kihelyezésével, cseréjével, levételével kapcsolatos technikai feladatokat a Pilisvörösvári Városgazda Kft. végzi majd el.

A reklámfelületre közútkezelői hozzájárulás, az elfogadott listaárakra pedig a kormányhivatali jóváhagyás is szükséges, ez a folyamat zajlik jelenleg. Amit az engedélyek megérkeznek az Önkormányzat hivatalosan is meghirdetheti az értékesítést.

A Képviselő-testület még 2023. május 26-i ülésén döntött a város területén lévő rossz állapotú, buszvárók cseréjéről. Az új pavilonok kiválasztásakor fontos szempont volt a korszerű időtálló kivitel, a könnyű karbantartás és a reklámfelület biztosításának lehetősége is. Az újjáépítést július közepén kezdte meg a kivitelezéssel megbízott vállalkozó.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []