Miben segíthetünk?

Bölcsőde, játszóterek, facsemeték

Bölcsőde, játszóterek, facsemeték
2024. április 30.
Interjú dr. Fetter Ádám polgármesterrel.

Megnyitotta kapuit a Tipegő Bölcsőde. Az épület átadásáról korábban már beszámoltunk, mi történt azóta?

December 14-én hivatalos átadó keretében felavattuk a Tipegő Bölcsődét. Azóta folyamatosan zajlottak az előkészületek, hogy a lehető legprofesszionálisabb környezet fogadhassa majd a gyermekeket. Két gondozási egység, négy csoportszoba, az öltözők és mosdók, tágas játszóudvar és a tálalókonyha teszi lehetővé, hogy az ide járó gyermekek komfortját kielégítően vehesse kezdetét a bölcsődei nevelés. Az új intézmény nem csupán egy jól felszerelt, modern épület, hanem egy olyan közösség, ahol a picik biztonságos és szeretetteljes környezetben cseperedhetnek az óvodás éveikig.

Április 2-án személyesen köszöntem meg az intézmény vezetőinek és a bölcsőde összes lelkes, a gyermekek iránt elkötelezett munkatársának a gondos felkészülést. Az első hét szakmai egyeztetésekkel és az utolsó simításokkal telt. Az első hat csöppség április 8-án érkezett az intézménybe, ahol kezdetét is vette a beszoktatási folyamat. A következő héten további hat gyermekkel bővült a bölcsőde létszáma.

Hány munkatársa van az intézménynek, és hány főt tud befogadni, milyen feltételekkel?

14 lelkes munkatárssal nyitotta meg kapuit az intézmény. Vezetői Kondákor Zoltánné intézményvezető és Molnár Éva tagintézmény-vezető. Az új bölcsődét 40 gyermek befogadására tervezték, de az épület adottságai, tágas terei, modern felszereltsége és a törvényi szabályozások lehetővé tették a létszám növelését 52 főre. Ez a létszám maximálisan telített, várólista jelenleg nincsen. Miután a testület nem határozott meg magasabb térítési díjat, ezért 1165 Ft/nap a gondozási térítési díj és 690 Ft/nap az étkezés díja.

Márciusban az utolsó felújított játszótér is elkészült. Mit érdemes tudni a beruházásokról?

A 20 éve épült játszóterek felújítását rengeteg munka és egyeztetés előzte meg. Összesen 120 millió forintot fordítottunk a fejlesztésükre. Öt játszótér kapott új arculatot, a gyerekek pedig biztonságosabb és korszerűbb közösségi tereket. Húsvétra a Béke utcai, a Görgey utcai, a Zrínyi utcai, a Lőcsei utcai és a Rákóczi utcai játszóteret is átadtuk. Az új és korszerű játszótereken nemcsak a gyerekek, hanem akár a felnőttek is kikapcsolódhatnak. A Lőcsei utcai játszótéren csocsóasztalt, tollaslabdahálót és függőágyat helyeztünk ki. A Rákóczi utcai játszótéren a korszerűsített játékok mellett többek között baba-mama hinta, valamint sakktábla várja az odalátogatókat. Az eszközök és a burkolat felújításán túl gondos figyelmet fordítottunk a játszótereket körülvevő zöldterületek megszépítésére is. Mindemellett nyáron napvitorlákat is kihelyezünk majd az odalátogató családok UV-védelmének érdekében.

Lesz hivatalos átadó?

Nem volt, mert számomra ez kevésbé fontos. Ennek a fejlesztésnek az volt a célja, hogy a városban élő gyermekek számára megfelelő és korszerű játszótereket tudjuk biztosítani, így a legszebb és legünnepélyesebb átadó az volt, amikor először töltötték meg a játszótereket a hangos gyermekkacajok és a mosollyal telt arcocskák.

Áprilisban gyümölcsfákat igényelhettek Pilisvörösvár lakosai. Ki hirdette meg ezt az akciót és milyen céllal?

A csemeték felajánlója az erdélyi Felenyedi Református Egyházközösség. A szervezést térségünk országgyűlési képviselőjének, Vitályos Eszternek köszönhetjük, aki a körzetében található minden településre gondolt Pilisvörösvártól Visegrádig. Az akció keretében ötféle gyümölcsfából lehetett választani (zöld ringlószilva, golden alma, Regina cseresznye, újfehértói fürtös meggy, magyar kajszibarack) a készlet erejéig, igénylőként egy darab csemetét. Ezúton köszönöm a Városgazda Kft. ügyvezetőjének és helyettesének, hogy munkaidőn túl segítettek a fák elszállításában. Végül összesen 121 facsemetét kaptunk, amelyeket a kitöltött igénylőlapok beérkezésének sorrendje alapján adunk majd át. A gyümölcsfákat az ingatlanon belül lehet elültetni, közterületen csak a közútkezelő (a polgármester) jóváhagyásával engedélyezett.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []