Miben segíthetünk?

40 éves a testvérkapcsolat Wehrheimben és Pilisvörösvár között

40 éves a testvérkapcsolat Wehrheimben és Pilisvörösvár között
2024. május 10.

Pilisvörösvár testvérvárosában Wehrheimben járt május első hétvégéjén a hazai delegáció. Városunkat a 40 éves testvérkapcsolati jubileum alkalmából hívta meg Gregor Sommer polgármester. A vörösvári önkormányzati delegációt Fetter Ádám polgármester vezette, a résztvevők pedig Spanberger Zsolt és Mátrahegyi Erzsébet képviselők, Manhertz Terézia a testvérvárosi kapcsolatok építésének kiemelkedő szereplője, valamint Jákliné Komor Szilvia a Polgármesteri Hivatal testvérvárosi felelőse volt. Az eseményre meghívást kapott a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar és a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Táncegyüttes is, akik az ünnepi műsorban is felléptek.
A vendéglátók gazdag és tartalmas programot állítottak össze a pilisvörösváriaknak, melyben a hivatalos fogadás mellett szerepelt városnézés, valamint az Almavirág Fesztiválon való részvétel is.
A partnervárosok polgármesterei a hivatalos ünnepségen átnyújtották egymásnak a települések közötti 40 éves kapcsolatot szimbolizáló fa- illetve üvegplakettet is.
A résztvevők egyetértettek abban, hogy kiemelt fontosságú a településeink közötti értékes kapcsolatok további fenntartása és fejlesztése.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []