Miben segíthetünk?

Hétfői Hírek 2020.12.14.

Hétfői Hírek 2020.12.14.
2020. december 14.
Leégett egy család háza Pilisvörösváron, akiknek eddig csaknem 1,7 millió forint készpénz gyűlt össze, karácsonyi adománygyűjtés zajlott a Templom téren, a kormány felfüggesztette az idősek vásárlási idősávját, Covid-19 szűrőbusz érkezett Pilisvörösvárra, megérkezett a 2021-es hulladéknaptár és a Depónia ünnepi nyitva tartásának időpontjai, marad a kijárási tilalom, illetve lehet regisztrálni a ko

CSAKNEM 1,7 MILLIÓ FORINT GYŰLT ÖSSZE A TŰZESET KÁROSULTJAINAK

Összesen 1.695.500 forint készpénz gyűlt össze a Templom téren annak a háromfős családnak a megsegítésére, akik elvesztették otthonukat a vasárnap hajnali pilisvörösvári tűzben. Az összeget a hivatal épületében vette át az egyik érintett, Farkas Dóra, aki nagyon hálás az adományozóknak, mint mondta, hatalmas segítség ez nekik. Több felajánlást is kaptak már a lakhatást illetően, ezt is szívből köszönik, igyekeznek minél előbb felmérni a lehetőségeiket. Átmenetileg a  gyermek iskolatársának családja szállásolta el őket. 
http://vorosvarihirek.hu/kozerdeku/csaknem-17-millio-forint-keszpenz-gyult-ossze-a-pilisvorosvari-tuzeset-karosultjainak

LEÉGETT EGY CSALÁD HÁZA PILISVÖRÖSVÁRON

Tűz ütött ki vasárnapra virradó éjszaka Pilisvörösváron, az Akácos utcában. A körülbelül nyolcvan négyzetméteres, kétszintes, cseréptetős faházat teljesen beborították a lángok. A helyszínre a pilisvörösvári önkéntes tűzoltók vonultak, valamint két fővárosi egység. A három lakó időben el tudta hagyni az épületet, de a kutyájuk elpusztult a tűzben. A helyszínen a tűzoltók három gázpalackot találtak, de ezeket sikerült időben eltávolítani és lehűteni. A lángokat végül négy vízsugárral sikerült megfékezni, a munkálatok csaknem öt órán át tartottak.  A család megsegítésére gyűjtés indult.
http://vorosvarihirek.hu/varosi-elet/leegett-egy-csalad-haza-pilisvorosvaron

KARÁCSONYI ADOMÁNYGYŰJTÉS ZAJLOTT A TEMPLOM TÉREN

A több, mint másfél évtizedes hagyományt folytatva ismét karácsonyi adománygyűjtést rendeztek Pilisvörösváron, a segíteni vágyókat ebben az évben is a Templom térre várták. Karácsonyfadíszeket, játékokat, könyveket és tartós élelmiszert lehetett leadni a város nehéz körülmények között élő lakói számára. Utóbbit Bruckner Kata, előbbieket pedig a Szociális és Egészségügyi Bizottság szervezésében gyűjtötték 8 és 11 óra között. A megadott időben folyamatosan érkeztek az adományozók.
http://vorosvarihirek.hu/kozerdeku/egyeb/karacsonyi-adomanygyujtes

FELFÜGGESZTETTÉK AZ IDŐSEK VÁSÁRLÁSI IDŐSÁVJÁT

Felfüggesztették szombattól, azaz december 12-től az idősek vásárlási idősávját. Azért döntött így a kormány – a kereskedelmi szervezetek és az Idősügyi Tanács javaslatára -, hogy csökkentsék a boltokban a zsúfoltságot a karácsonyi bevásárlások idején. Felhívják ugyanakkor a figyelmet, hogy továbbra is kötelező a maszk viselése az üzletekben, illetve arra kérik az időseket, hogy ha tehetik, akkor inkább kérjék hozzátartozójuk segítségét a bevásárláshoz. Ha ez nem megoldható, próbálják kerülni a zsúfolt helyeket, a tömeget.

COVID-19 VIZSGÁLATOT VÉGZŐ SZŰRŐBUSZ ÉRKEZETT PILISVÖRÖSVÁRRA

Dr. Fetter Ádám polgármester és Dr. Vitályos Eszter államtitkár asszony közbenjárására Covid-19 vizsgálatot végző szűrőbusz érkezett Pilisvörösvárra. A járművön az Országos Mentőszolgálat emberei koronavírus-gyanús páciensek tesztelését végezték múlt pénteken 9 és 16 óra között a tavaknál található nagy parkolóban. A helyszíni tesztelést azok a páciensek – gyerekek és felnőttek – vehették igénybe, akiknek COVID-19 gyanús tüneteik miatt háziorvosa már elrendelte a vizsgálatot, és a kérést a mentőszolgálat rendszerében rögzítették.

MEGÉRKEZETT A 2021-ES HULLADÉKNAPTÁR ÉS A DEPÓNIA ÜNNEPI NYITVA TARTÁSÁNAK IDŐPONTJAI

Múlt hét óta elérhető a Depónia 2021-es évi hulladéknaptára. A pontos listát alább megtekintheti, illetve ide kattintva le is töltheti. A hulladéknaptárt postai úton megkapják a pilisvörösvári lakosok, méghozzá a jövő évi edényazonosító matricákkal együtt. Az ünnepi nyitva tartás a következőképpen alakul: 2020. december 21. (hétfő) 10:00 és 14:00 között, illetve 2021. január 18. (hétfő) 10:00 és 14:00 között érhető el az ügyfélszolgálati iroda, amely  technikai okok miatt 2020. december 21-től átmenetileg a hulladékudvarba, vagyis a Fácán utca 8. szám alá költözik.
http://vorosvarihirek.hu/varosi-elet/megjelent-a-2021-es-hulladeknaptar

RANGOS SZAKMAI DÍJAT KAPOTT A VÁSÁR TÉRI ISKOLA TANÁRA

A Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Általános Iskola nyelvi munkaközösségének vezetője, Stecklné Boldizsár Katalin kapta a 2020-as évi Katharina Kreisz-díjat Pest megyében. A rangos elismerés átadása a járványhelyzet miatt elmaradt, de a tervek szerint jövő év tavaszán vagy nyarán megtartják az ünnepélyes rendezvényt. 2018-ban a díjazottak között szerepelt Tagschererné Wieszt Mária, az iskola német nemzetiségi tanítója is, 2009-ben pedig Lazri Judit, aki a fenti elismerés elődjének számító Év Némettanára kitüntetést kapta meg. Ezt a díjat azok a pedagógusok kaphatják meg, akik maradandót alkotnak a németoktatás és a nemzetiségi nevelés területén.
http://vorosvarihirek.hu/varosi-elet/oktatas-neveles/rangos-szakmai-dijat-kapott-a-vasar-teri-iskola-tanara

MARAD A KIJÁRÁSI TILALOM, MÁR LEHET REGISZTRÁLNI A KORONAVÍRUS ELLENI OLTÁSRA

Január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a szigorú intézkedések – jelentette be Orbán Viktor múlt hétfőn a közösségi oldalán. A karácsonyt érintő korlátozásokról december 21-én döntenek, de az bár biztos, hogy év utolsó napján az utcabálokat, szilveszteri bulikat nem engedik megtartani. Pilisvörösváron sem változnak a szabályok. Kedden egyébként elindult a vakcinainfo.gov.hu, amelyen keresztül a COVID-19 elleni vakcinára lehet jelentkezni.
http://vorosvarihirek.hu/kozerdeku/tajekoztatok/marad-a-kijarasi-tilalom-mar-lehet-regisztralni-az-koronavirus-elleni-oltasra

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []