Miben segíthetünk?

Megújul a Templom tér - a héten forgalmirend változás lép életbe

Megújul a Templom tér - a héten forgalmirend változás lép életbe
2022. február 28.

Hamarosan egy új, nagyszabású beruházás kezdődik a városban, és Pilisvörösvár egy újabb, frekventált területe válhat rendezettebbé. A projekt keretében a Templom téren és az Iskola utcában a rossz minőségű járdákat újítja fel, építi át az Önkormányzat, valamint három helyszínen parkolókat alakit ki ezen a szakaszon. A beruházás összköltségének nagyobb részét önerőből, a fennmaradó hányadot pedig a belügyminisztériumnál elnyert pályázati forrásból fedezi majd a város.

A felújítás 2022. március első hetében kezdődik és május végéig tart. Az időzítésnél elkerülhetetlen volt a tavaszi időszak választása, mivel a pályázat építési és elszámolási határidejéhez kellett alkalmazkodni.

A járda felújítása az Iskola utcában a Fő utca és a Plébánia között, a Templom téren a Betelepülési emlékmű és a templom közötti szakaszon valósul meg. A gyalogút építése mellett parkolókat is kialakítanak a Betelepülési emlékmű és a templom között, valamint a Templom Téri Német Nemzetiségi Általános Iskola előtt és a szemközti oldalon. Emellett egy kiemelt gyalogosátvezetőt is építenek az iskola főbejáratánál.

A Betelepülési emlékmű és a templom közötti szakaszon álló nagy japánakácfák elöregedtek, egyes részeik korhadtak, így ágaik – különösen nagyobb szél esetén – veszélyt jelentenek az iskolaudvaron tartózkodókra, az utcán közlekedő gyalogosokra, a parkoló autókra, valamint az intézmény épületére és a légkábelekre is. Emellett a fák gyökerei az ottani járdát használhatatlanná tették, a parkoló kövét, az iskola kerítését is több helyen felnyomták. Mindezek, de elsősorban a balesetveszély elhárítása érdekében szükség van a fák szakszerű kivágására. A fák pótlása már előzetesen megtörtént a helyszínen, a szemközti hársfasor telepítésével, így továbbra is megmaradhat az utca hangulata, zöld környezete.

A munkafolyamat szakaszokra bontva zajlik majd, először a Betelepülési emlékmű és a Templom között, majd az Iskola utca és a Betelepülési emlékmű között, végül pedig az emlékmű és a plébánia között. A járdák térkő burkolattal készülnek, hasonlóan a korábban megépült gyalogutakhoz. Az építés a telekhatártól egy körülbelül 170 centiméter szélességű területet érint majd.

A beruházás ideje alatt forgalomkorlátozásokra, forgalmirend-változásra, esetenként szakaszos útzárra is kell számítani. Emiatt kérjük, vezessenek fokozott figyelemmel és körültekintéssel ezen a szakaszon!

A kivitelezéshez igazodva két alkalommal lesz forgalmirend-változás ezen a területen.

Az első forgalmirend-változás 2022. március 2-án lép életbe. Ekkor az Iskola utca egyirányúvá válik és a Fő útról lehet csak behajtani, a Templom közből az eddigi közlekedéssel ellentétben pedig csak a kihajtás lehetséges a 10 es útra. A Budapest irányából érkezők a Puskin utca felől a Hunyadi közön át, vagy a Hősök tere irányából tudják majd megközelíteni az iskolát. Emellett teljesen lezárják a Templom teret a Betelepülési emlékmű és a templom között.

A második forgalmirend-változás során annyiban módosul az előző szakasz, hogy az Iskola utcát zárják le a Betelepülési emlékmű és a plébánia között. A Templom tér - az emlékmű és a templom között - pedig egyirányúvá válik. Ekkor az intézmény bejárata is átkerül a Templom köz oldalára. A második forgalmi rend életbe lépésének idejét a későbbiek során tudjuk majd megadni.

A tájékozódásban segít a mellékelt térkép, valamint a helyszínen kihelyezett táblák. Kérjük, vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel. Az iskolát lehetőség szerint inkább gyalogosan közelítsék meg!

A felújítás ideje alatt a biztonságos közlekedés érdekében a rendőrség, a rendészet és a polgárőrség is segítséget nyújt majd. A kivitelezésről folyamatosan tájékoztatjuk önöket az Önkormányzat hírcsatornáin (pilisvorosvar.hu, facebook.com/pilisvorosvar). A beruházás alatt kérjük szíves türelmüket, megértésüket!

Bízunk benne, hogy a felújítást követően megelégedéssel használják majd városunk újabb megszépült területét!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []