Miben segíthetünk?

A város újabb területe szépült meg és vált biztonságosabbá – átadták a Templom téri beruházást

A város újabb területe szépült meg és vált biztonságosabbá – átadták a Templom téri beruházást
2022. május 23.

Hétfőn délelőtt az eredeti forgalmi rend visszaállításával egyidőben az Önkormányzat átadta a felújított Templom teret és az Iskola utcát a pilisvörösváriaknak. A hivatalos átadást szimbolizáló szalagvágáson jelen volt Fetter Ádám polgármester, Strack Bernadett alpolgármester, Fetter Gábor a körzet önkormányzati képviselője, Varga Péter műszaki tanácsnok és Bakos László önkormányzati tanácsadó, emellett meghívást kapott Simon Zoltán a Templom Téri Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatója, és Balla Sándor plébános is.

A város ezen területe különösen frekventált, hiszen iskola, templom és park is van a téren, tehát nagyon fontos szempont volt a rendezett, biztonságos környezet és a megfelelő közlekedési, parkolási feltételek megteremtése. A mostani átadással a forgalom előtt nyitották meg a területet, a végleges átadásra – ahol, ha szükséges az esetleges műszaki észrevételeket is megteszik - még néhány napot várni kell.

A beruházás keretében a Templom téren és az Iskola utcában a rossz minőségű járdákat újította fel, építette át az Önkormányzat, valamint parkolókat, kiemelt gyalogátkelőt alakítottak ki az iskola bejáratával szemben, és parkosítási munkákra is sor került. A projekt során - külön vezetői tárgyalások eredményeként – az Iskola utcában a járda alatt már most előkészítették a távközlési kábelcsatornát és a kiállásokat az ingatlanoknál.

A terülten több helyen zöldszigeteket is kialakítottak, melyekhez a virágföldet Ziegler István felajánlásának köszönhetjük.

A felújítás 2022. március első hetében kezdődött és két szütemben megvalósítva, közel két hónapig május végéig tartott, amikor a terület eredeti forgalmi rendje is helyreállt.

„Ezúton szeretném megköszönni minden pilisvörösvárinak a felújítások alatt tanúsított türelmét és közreműködését! Bízom benne, hogy megelégedéssel használják majd városunk újabb megszépült területét! – mondta Fertter Ádám polgármester.

Az építés költségét saját és pályázati forrásból fedezte az Önkormányzat. Városunk ugyanis még 2021-ben indult a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázatán. A városvezetés a Templom téren, a Bányató és Iskola utcában lévő gyalogutak megépítésével pályázott az elérhető forrásokra. A bírálat júliusban történt, amikor értesítést kapott a város a pozitív bírálatról. A kormány ennek megfelelően 38,86 millió forintot biztosított a három helyszín felújítására. Mivel az építés összköltsége mintegy 68 millió forintot tett ki, a fennmaradó összeget saját költségvetésből fedezte az Önkormányzat.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []