Miben segíthetünk?

Elhunyt Feldhoffer János

Elhunyt Feldhoffer János
2023. augusztus 4.

Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzata és Pilisvörösvár Város Önkormányzata mély fájdalommal tudatja, hogy 2023. augusztus 3-án tragikus hirtelenséggel elhunyt Feldhoffer János, Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzatának tagja, Pilisvörösvár Város Díszpolgára, a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar elnöke.

Feldhoffer János 1957-ben született egy pilisvörösvári sváb családba. Általános iskolai tanulmányait Pilisvörösváron végezte, majd szerszámkészítő szakmát szerzett. Évtizedeken át Pilisvörösváron dolgozott, 2022-ben közel 24 év szolgálat után Pilisvörösvár Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala munkatársaként vonult nyugdíjba.

A zene már gyermekkorától érdekelte. 1971-ben trombitásként tagja lett a Mauterer-zenekar utódjának, melynek vezetését 1982-ben átvette. Azóta a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar számos rangos díjat nyert el. Motorja volt a Gerstetteni Fúvószenekarral kialakult kapcsolatnak, és ezáltal a Pilisvörösvár és Gerstetten között fennálló partnerkapcsolatnak is. 1984-ben megalapította a Pilischer Sramli zenekart, melyben 25 éven át aktívan játszott.

2006 óta aktív tagja volt Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzatának. Képviselői tevékenységét majdnem négy cikluson keresztül mindig lelkiismeretesen, legjobb tudása szerint, a közösség érdekeit szem előtt tartva végezte.

Feldhoffer János évtizedeken keresztül szolgálta Pilisvörösvár közösségét, kiemelkedő szerepet töltött be az egyházközség és a város zenei életében. Szinte elképzelhetetlen lesz nélküle az úrnapi körmenet, a bérmálás, az Erdei kápolna pünkösdi búcsúja, a farsangtemetés, a Hősök Napja, a májusfaállítás, a szüreti felvonulás, a búcsú, a Hallo Werischwar zenésztalálkozó és a nemzeti ünnepek.
Feldhoffer János zenészként, zenekari vezetőként és képviselőként több mint öt évtizedig példát mutatott zeneszeretetből, önzetlenségből, közösségi szellemből. Vállalt feladatait mindig szerényen, alázattal, kitartóan, becsületesen végezte.

Váratlan halálával hatalmas űrt hagyott maga után. Feldhoffer Jánost Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzata és Pilisvörösvár Város Önkormányzata saját halottjának tekinti. Emlékét örökké megőrizzük. Őszinte részvétünk a gyászoló családnak.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []