Miben segíthetünk?

Vörösvári Napok, Penny áruház, rendkívüli döntések

Vörösvári Napok, Penny áruház, rendkívüli döntések
2023. szeptember 15.
Minden eddiginél többen látogattak el az idei Vörösvári Napokra – ennek kapcsán kérdezte a Vörösvári Újság Fetter Ádám polgármestert, emellett szóba került a hamarosan a városba érkező Penny áruház, a jelenleg zajló beruházások és a rendkívüli döntések is.

• A Vörösvári Napok megnyitóján adták át az idei városi kitüntetéseket. Többek közt az UBM cégcsoport részesült emlékéremben, akiknek jóvoltából a Trina-koncert óta egy új sátrat láthatnak a rendezvényterületen.

Valóban, az UBM cégcsoporttal közösen használhatja az általuk vásárolt sátrat a város. A sátrat a Városgazda Kft. tárolja és kezeli, így sikerült egy kölcsönösen előnyös megállapodást kötnünk egymással. A jövőben minden városi rendezezvényen ezzel a sátorral találkozhatnak majd, amelyet – igazodva a rendezvény befogadóképességéhez – mindig a szükséges méretben állítanak majd fel. A felajánlásért külön köszönet illeti Horváth Pétert, az UBM cégcsoport vezérigazgatóját.

• Rekordmennyiségű látogató volt az idei Vörösvári Napokon, az összes napon. Hogyan értékelik ezt az eseménysorozatot?

Az első két napon telt házas volt a rendezvény, és a következő két napban is magas volt a kilátogatók száma, ami nagy öröm számunkra. Minden idők legsikeresebb városi rendezvénye volt ez, ami minden korosztályt meg tudott szólítani, ennek is köszönhető a nagy érdeklődés. Azt mindenképpen elmondhatjuk, hogy van igény a rendezvényekre, különösen a Vörösvári Napokra, hiszen a rendezvénysátoron kívül a hintások és a vásározók is rekordmennyiségű látogatót vonzottak az idei évben. A környéken ez egyedülállónak mondható, így az esemény nemcsak a vörösváriak körében népszerű és látogatott, hanem a környező településekről érkezők aránya is magasnak mondható.

• Van-e olyan, ami esetleg tanulság egy jövőbeni hasonló rendezvényre nézve? Úgy tudom, még többen is jöttek volna, ha a hely adottságai engedik.

A jegykiadási módszert felül kell vizsgálni, mert az idei évben nem alkalmaztuk a regisztrációs rendszert, hogy könnyítsük és gyorsítsuk a belépők kiadását, azonban ez visszaélésekhez vezetett. A jövő évben ezen a rendszeren mindenképp változtatni szükséges. Ettől függetlenül az idei év programja a népszerűsége folytán is nagy érdeklődésre tartott számot, ebből is fakadt, hogy többen már nem jutottak belépőhöz. Igyekszünk a tapasztalatok alapján évről évre megújítani a rendezvényt és igazodni a vörösváriak visszajelzéseihez.

• Rendkívüli ülésen született megegyezés arról, hogy Penny áruház nyílik a városban. Mi vezetett a megállapodáshoz, és miért jó ez Vörösvárnak?

A Penny a Piliscsabai utcában fogja megnyitni 2024-ben az új áruházát. Tekintettel arra, hogy kérelmezték a csapadékvíz városi hálózatra való rákötését, így próbáltunk ennek fejében olyan megállapodást kötni az áruházzal, ami a város számára előnyös, hozzájárul beruházási, fejlesztési terveinkhez. Az éppen aktuálisan futó buszmegálló projekt volt az, amiben sikerült megállapodnunk, így a beruházást 15 millió forinttal támogatták, valamint egyben hosszú távra lekötötték négy buszmegálló reklámfelületét a városban, ami 15 millió forint + áfa bevételt jelent számunkra.

• A nyáron zajló beruházások mind jól haladnak?

A beruházások a tervek szerint, zökkenőmentesen haladnak. Az adott területek sajátosságaihoz igazodva a kivitelezők igyekeznek úgy dolgozni, hogy ez a lakosság számára a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon. A buszmegállócsere program a végéhez ért, szinte minden váró cseréje megtörtént, a kulturált, igényes környezetű megállókat az utasok már birtokba is vehették. Az ősz folyamán több beruházás is még zárulni fog, ezek állásáról igyekszünk folyamatosan tájékoztatást adni.

• Volt-e még olyan téma augusztusban, amit rendkívüli ülésen kellett tárgyalni? Hiszen ebben a hónapban nincsen rendes képviselő-testületi ülés.

Sajnos a terveket számtalan esetben felülírja az élet. Valóban ülésezett a testület ebben a hónapban is, több témában. Az augusztusi rendkívüli ülésen döntöttünk a görpark közbeszerzésének meghirdetéséről, és döntés született a bölcsőde még futó beszerzéseivel kapcsolatban, ami az útépítést és a berendezési eszközöket érintette. A görpark, ahogy korábban is beszámoltunk róla, a pumptrack pálya mellett fog megépülni, részben önkormányzati, részben pályázati forrásból, még az idei évben. Bízunk abban, hogy a most kiírt beszerzés sikeres lesz, és már szeptember folyamán elkezdődhetnek a munkálatok. A testület augusztusban döntött az elkövetkezendő két évre a városi gáz- és villamos energia beszerzésének indításáról is. (Erről részleteket a 6. oldalon olvashatnak.)

Palkovics Mária

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []