Miben segíthetünk?

Újra indulhat Pilisvörösvár a TOP Pluszos forrásokért – kiválasztotta a Testület a pályázatíró céget

Újra indulhat Pilisvörösvár a TOP Pluszos forrásokért – kiválasztotta a Testület a pályázatíró céget
2024. február 13.

A képviselő-testület hétfő délelőtti ülésén választotta ki a TOP Plusz pályázaton való induláshoz a pályázatíró céget. A tavaly elnyert majd visszavont 3,5 milliárd forint értékű TOP Plusz pályázatok közül most ismét megnyílt ugyanis a lehetőség önkormányzatunk számára, hogy hat területen indulhasson a mintegy 2,6 milliárd forintos támogatási keretösszeg elnyerésére.

Ezek a területek a következők:

Belterületi utak fejlesztése
Élhető települések
Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése
Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése
Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése
Helyi gazdaságfejlesztésre

A támogatások lehívására pályázatot kell benyújtani Önkormányzatunknak, melyhez pályázatíró cég bevonása is szükséges. A cég feladata a pályázati dokumentáció, valamint az előírt tanulmány, és költség-haszon elemzés elkészítése lesz. A Polgármesteri Hivatalhoz beérkezett ajánlatok közül a legkedvezőbbet benyújtó B.G. Consulting Kft.-t bízta meg a Képviselő-testület a feladat elvégzésével.

Mint ismert 2021 decemberében nyújtotta be Pilisvörösvár Város Önkormányzata az Operatív Plusz Programhoz a pályázati dokumentációt a források elnyerésére, majd 2022. márciusában városunk megnyerte a 3,5 milliárd forintos városfejlesztési pályázati csomagot.

Ezt követően szeptemberben érkezett a nem várt rossz hír Pest Vármegye Önkormányzatától arról, hogy nem hívhatja le Pilisvörösvár a programban elnyert pályázati forráskeretet.

A lehetőségtől ugyanis minden olyan település elesett, amely nem minősül megyei jogú városnak, miután az Európai Bizottság több kérdésben módosítást kért Magyarország Kormányától a hazai tervezési szándékkal kapcsolatban.

A városok számára egyénileg elkülönített forráskereteket áthelyezték, a kikerült településeknek pedig most nyílt meg ismét a lehetőség az adott projektek megvalósítására.  

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []