Pilisvörösvár
Miben segíthetünk?
Hétindító hírek 2020. október 27.
Hétindító hírek 2020. október 27.
2020. október 27.
Pilisvörösvár önkormányzatának legfrissebb hírei: 1956-os forradalom, díszpolgári címek, faültetési program, Vörösvári Újság, új S76 vonat, jégpálya, adventi vásár, temető rendbetétele, Halottak napja, rendkívüli buszkörjárat, kutyaürülék-tartó, rendkívüli szünet, demonstratív rendőri jelenlét, Sonntagsbalatt, álláshirdetések, ajánlatunk vállalkozóknak

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából a város vezetése, egyesületek, magánszemélyek elhelyezték a megemlékezés virágait a Hősök terén. Dr. Fetter Ádám polgármester ünnepi beszédét a Pilis Televízió sugározta.

Dr. Für Zoltán és Wenczl József részére a díszpolgári címek, a Dr. Kelemen Ilona és Novákovics Magdolna részére a Dr. Réthy Zoltán-díjak, valamint Krizsán Pál és a PIMEA részére a Pilisvörösvárért emlékérmek, ünnepség keretében kerülnek átadásra. A díjak átadását elhalasztjuk arra az időpontra, amikor méltó körülmények között tudjuk kitüntetettjeinket, családtagjaikat és az ünneplő közönséget fogadni.

A Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Óvoda Szabadság Utcai Tagóvodájában 2020. október 23 napjától 2020. november 1. napjáig a koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet miatt rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal.

Október 27-28-én fokozott közúti ellenőrzést tart a Pilisvörösvári Rendőrőrs, a Budapesti Rendőr-főkapitányság mellett további egyenruhások bevonásával . Az akció során a rendőrök több száz járművet ellenőriznek. A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányul, hogy mindenki hazaérjen!

Pilisvörösvár Város Önkormányzata az idén ismét meghirdeti faültetési programját, melynek keretében az egyesületek, civil szervezetek, intézmények, magánszemélyek, családok, baráti társaságok  is örökbe fogadhatnak egy-egy fát.  Részletek hamarosan.

Elkészült  a Vörösvári Újság októberi száma. Az újság digitálisan már elérhető az applikációban és weboldalunkon. A nyomtatott verziót a hónap végéig kézbesítjük. A novemberi számot érintő új cím regisztráció/nyomtatott lapszám lemondás/egyéb észrevétel esetén az info@pilisvorosvar.hu címre írhatnak nekünk.

“Für eine nachhaltige Zukunft – Zu Besuch bei „grünen Schwaben” in Werischwar” címmel jelent meg cikk a Sonntagsblatt őszi lapszámában. Dr. Fetter Ádám polgármesterrel és Strack Bernadett alpolgármesterrel beszélgetett Guth Richárd szerkesztő városunk jelenéről, jövőjéről.

Várhatóan 2021. szeptemberére készül el a Nyugati-pályaudvar felújítása. A MÁV-START október 25-től tesztjelleggel S76-os jelzéssel új vonatot indított, hétköznap félóránként, hétvégén óránként jár. Pilisvörösváron Szabadságligeten, a nagy állomáson és Vörösvárbányán is megáll. Budapesti megállói: Óbuda, Aquincum (HÉV), Újpest (M3), Angyalföld, Újpalota, Rákos.

Különös figyelmet fordítunk a temető rendbetételére és a Halottak napjára. A temető  Mindenszentek és Halottak napja körüli időszakban  7-21 óra között látogatható. A bejáratnál plakáton hívjuk fel a figyelmet a behajtási és látogatási szabályokra. November 1-jén és 2-án csak mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművel szabad a temető területére behajtani és kizárólag a délelőtti órákban (8-12 óra között). A csapok még nem kerültek téliesítésre, rendelkezésre állnak. Mindkét parkoló megfelelő világítást kap. A temető fái visszametszésre kerültek, a mécseseket külön szemetesben gyűjtjük. A Városgazda Kft. kollégái mindent megtesznek, hogy a temető és környéke tiszta és ápolt legyen, hogy a vörösváriak méltó módon emlékezhessenek szeretteikre.

November 1-én 10:00 és 16:00 órai indulással ingyenes, rendkívüli buszkörjáratot szervezünk az  idősek és a gépjárművel nem rendelkezők/mellőzők számára a pilisvörösvári temetőbe és a Halottak napi szentmisére. A járatot egészségesen, maszviselés mellett és a távolságtartás szabályai szerint lehet igénybe venni, a busz megfelelő szellőztetése és fertőtlenítése mellett. 

A Nagy-tó körüli sétányhoz tavasszal több kutyaürülék tartó edény került kihelyezésre, és azóta is jó szolgálatot tesznek. További gyűjtőedények kihelyezését tervezzük az ősz folyamán, és még többet a következő években.

Már csak bő egy hónap és nyit a jégpálya! Kacsa-tó melletti sportpálya területén 2020. december 01. és 2021. február 21. között egy 15×30 méteres, fedett jégpálya várja a korcsolyázni vágyókat. Részletek hamarosan.

A december 13-i pilisvörösvári adventi vásár jelenleg szervezés alatt van az aktuális járványügyi szabályok betartásával. Már sok árus jelentkezett, és még továbbiaknak is van lehetőség.

 

 

Hirdetési ajánlatunk vállalkozóknak:

  • A város hivatalos honlapján vállalkozása ÁLLÁSHIRDETÉSÉT INGYENESEN közzétesszük, amely 30 napig aktív marad és ingyenesen hosszabbítható. A hirdetéseket az allashirdetes@pilisvorosvar.hu e-mail címre várjuk.
  • Vállalkozását reklámozhatja FIZETETT HIRDETÉS-ként a Vörösvári Újságban, mely 2020 szeptemberétől már 4000 háztartásba jut el havonta. A novemberi és decemberi lapszámokban még a régi áron hirdethet!1/1 oldalas hirdetés ára 60.000 Ft, ½ oldal 30.000 Ft, ¼ oldal 15.000 Ft, 1/8 oldal 7.500 Ft, 1/16 oldal 3.750 Ft.
    Hirdetésüket lapzártáig juttathatják el az ujsag@pilisvorosvar.hu e-mail címre.
    - Novemberi újság lapzárta november 4., megjelenés: 11.20.
    - Decemberi újság lapzárta: november 25., megjelenés: 12.11.
  • Jelenleg kidolgozás alatt van a “Pilisvörösvár csomag”, mely egyaránt tartalmaz majd újság/online/televíziós megjelenéseket a helyi lakosság elérésére.

 

 

 

 

Kapcsolódó videó
Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []