Miben segíthetünk?

A szigorúbb járványügyi szabályok a piaci árusítást is érintik

A szigorúbb járványügyi szabályok a piaci árusítást is érintik
2021. március 11.
A jelenlegi előírások értelmében például zöldséget, gyümölcsöt, háztartási cikkeket és virágot vásárolhat, ruhát, cipőt azonban nem.

Frissítés március 12.: virágárusokat is tudjuk fogadni

A március 8-án érvénybe lépett szigorúbb járványügyi intézkedések bár továbbra is engedik a piacok, termelői piacok működését, a kormány 104/2021.(III.5.)  rendelete értelmében csak azok árulhatnak, akik olyan termékeket kínálnak, amelyek a kivételek közé sorolt boltokban is kaphatók.

Ennek tükrében tehát élelmiszert és egyéb, drogériákban elérhető termékeket –  például háztartási tisztítószert, vegyiárut és higiéniai papírterméket – , munkához, hivatásbeli kötelezettség, gazdasági, mezőgazdasági, illetve erdészeti tevékenység elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, kellékeket, kerti eszközöket igen, divat-, vagy méterárut, varráshoz szükséges kiegészítőket, szórakoztató elektronikai termékeket, használt cikkeket és régiségeket azonban nem lehet árusítani. Megkérjük az árusokat, hogy vegyék figyelembe a rendeletben foglaltakat.

Felhívjuk továbbá mind az eladók, mind a vásárlók figyelmét, hogy a maszk használata közterületen mindenhol kötelező. Mindemellett mindannyiunk egészsége érdekében tartsák egymástól a másfél méteres védőtávolságot.

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []