Miben segíthetünk?

Bankkártyaméretű menetjegyeket vezetett be a MÁV

 Bankkártyaméretű menetjegyeket vezetett be a MÁV
2023. február 16.

Új, bankkártyaméretű jegyeket vezetett be a MÁV-START mind a pénztárakban, mind a jegykiadó automatákban. A 80x54 milliméteres jegyek az eddigieknél kisebbek, gyorsabban nyomtathatók, egységes kinézetűek. A fejlesztéssel éves szinten 14 futballpályányi terület lefedéséhez elegendő jegypapírt, azaz csaknem 1100 kilométer jegycsíkot spórol meg a vasúttársaság.

A bankkártyaméretű jegy a menetjegy, a bérlet, a kocsiosztály-különbözeti jegy, a helyjegy, a hely- és pótjegy, a kerékpár túra jegyek, a Balaton 24/72, az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódva bevezetett kedvezményes Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy, a teljesárú és kedvezményes havi Budapest-bérletek, valamint a Budapest hetijegy jegytípusoknál elérhető. Az új jegyeken négyzetes vonalkód (Aztec-kód) könnyíti meg a kezelést.

A teljes méretű jegyek továbbra is használatban maradnak, olyan termékeknél, ahol a feltüntetendő információk nem férnének el az méreten. A Volánbusz és a MÁV-HÉV termékek, és ezek vasúti utazással kombinált változatai továbbra is az eddigi méretben kerülnek forgalomba.

Az új méretű jegyformátumnak köszönhetően, a kisebb papírméret miatt csökken a nyomtatópapír-felhasználás, ami fontos környezetvédelemi szempontól, és éves szinten 120-130 millió forint megtakarítást jelent. A vasúttársaság ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a legkörnyezetbarátabb megoldás az elektronikus úton (Elvira vagy MÁV app) váltott jegy.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []