Miben segíthetünk?

Díjat kapott a TriNa Orchestra projekt

Díjat kapott a TriNa Orchestra projekt
2021. november 29.

A TriNa Orchestra projekt,  amelynek a Pilisvörösvári Cziffra György Alapfokú Művészeti Iskola is tagja, 2020-ban elnyerte az "Európa Színei" díjat. A díjátadó ünnepséget a Metropol Színházban, Berlinben tartják december 1-én, 16 órai kezdettel. Az esemény élő közvetítésébe bárki becsatlakozhat a csatolmányban szereplő linken. 

A TRINA Orchestra létrehozására egy kettős jubileum adott alkalmat még 2011-ben. A Pilisvörösvár és Gerstetten közötti hivatalos testvérvárosi kapcsolat megalapításának 15. évfordulójára, valamint a gerstetteni zeneiskola fennállásának 20. évfordulójára készülve merült fel a gondolat, hogy a három testvértelepülés: Gerstetten (német), Cebazat (francia) és Pilisvörösvár (magyar) zeneiskoláinak tanulóiból TRINA Orchestra néven egy közös ifjúsági fúvószenekart lehetne létrehozni. A gondolatot tettek követték, és a három akkori zeneigazgató szorgalmas munkájának köszönhetően 2011 áprilisában, a gerstetteni jubileumi ünnepségen szólalt meg először a TRINA Orchestra.

A projekt a világjárvány miatt két éve szünetel, de a projekt vezetője, Thomas Neumann biztos benne, hogy 2022 nyarán megtarthatják 10. projektünket Gerstettenben. A nyári események előkészítése és a helyszínek keresése már meg is kezdődött. 

"Nagyon büszkék vagyunk, hogy elnyertük ezt a nemzeti díjat és reméljük, hogy sokan figyelemmel kísérik az átadási ünnepséget képernyőn keresztül" - mondta. 

 



Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []