Miben segíthetünk?

Fejlemények a 10-es út újraaszfaltozásával kapcsolatban

Fejlemények a 10-es út újraaszfaltozásával kapcsolatban
2021. szeptember 9.

Elkezdődtek a konzultációk a 10-es út vörösvári szakaszának újraaszfaltozásával kapcsolatban. A Magyar Közút Zrt. munkatársával már szerdán, a hivatalban megtörtént az első egyeztetés. A rövid időn belül elrajtoló munkálatokat a Magyar Közút Zrt. saját erőforrásból finanszírozza, ez az első projektjük idén a Dunakanyarban, ezzel együtt az elmúlt évek legnagyobb beruházása.

Az első szakasz – a tervek szerint szeptember 20-tól szeptember 24-ig – a marás, majd ezt követi az aszfaltozás. Végül a felfestések és a fedlapok, víznyelők szintbe helyezésével zárulnak a több mint 1,7 kilométeres szakaszon, a Kodály Zoltán és az Attila utca között.

A projekt kapcsán érdemes megemlíteni egy jelentős és igen kedvező változást: a csobánkai elágazásnál felfestéssel gyorsítósávot alakítanak ki Budapest irányába, amely szintén a gördülékenyebb, biztonságosabb közlekedést szolgálja a jövőben.

Ebben az időszakban félpályás útzárral, forgalom-, illetve sebességkorlátozással is számolni kell, valamint az út melletti párhuzamos parkolókat sem lehet majd használni, ezért is fontos, hogy amennyire lehetséges, felkészüljünk erre a nagy kihívást jelentő, ugyanakkor városunk javát eredményező helyzetre. A megvalósítás hatékonyabbá, biztonságossá tételében jelentős részt vállal az Önkormányzat, a rendőrség, a polgárőrség, illetve a Városgazda Kft., ennek fényében a városvezetés már kitűzte az első közös egyeztetés időpontját péntekre.

Fetter Ádám helyszíni bejárást is kezdeményezett több érintett részvételével jövő hétre. A tereléssel kapcsolatban a solymári, illetve pilisszentiváni önkormányzat szóban már támogatásáról biztosította a polgármestert.

„Köszönöm az érintettek együttműködését, a cél, hogy a lakók és mindazok, akik a 10-es utat használják, fel tudjanak készülni a munkálatokkal járó forgalmi helyzetekre. Bízunk benne, hogy ez a térségben egyedülálló beruházás a vörösváriak és a közlekedők javát szolgálja majd a jövőben” – monda Fetter Ádám.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []