Miben segíthetünk?

Pumptrack pályát kaphatnak a vörösvári fiatalok!

Pumptrack pályát kaphatnak a vörösvári fiatalok!
2021. november 26.

Az Önkormányzat szeretne a város tizenéves korosztályának is minél több helyi lehetőséget nyújtani a szabadidő hasznos eltöltésére. Ennek érdekébent épít jégpályát a tavaknál, tervezi a Búcsú tér fejlesztését és szervez rendezvényeket (pl tinidisco-t, koncerteket) a korosztály számára.

A városvezetés legújabb kezdeményezése egy úgynevezett „pumptrack” pálya létesítése. A speciálisan kialakított felületet kerékpárral, gördeszkával, rollerrel és görkorcsolyával is lehet használni. A pályán a sportoló pumpáló mozgást végez a testével, így hajtva lehetőleg tekerés nélkül a sorteszközt. A folyamatos mozgás elérésében a pálya hullámos kialakítása segíti a használókat.

Azt már megszokhattuk, hogy Pilisvörösváron az ötletet azonnal tettek is követik. Így nyílik lehetőség a pálya megvalósítására - a város saját forrásait kímélve - pályázati úton ismét.

A témában az Aktív Magyarország Program írt ki pályázatot. Ennek célja a tartalmas és egészséges szabadidő felhasználás segítése új bringaparkok kialakításával. A program megvalósítására a 2022. évben 400 millió összforrás áll rendelkezésre. A projekt költségeinek 50 százalékát finanszírozza a támogató és a támogatási maximum a pumptrack pálya esetében 20 millió forintot jelent. A pályázatok benyújtási határideje pedig 2021. december 17. A bírálat a beérkezés sorrendjében történik, a rendelkezésre álló keretösszeg mértékéig, ezért szükséges a mielőbbi benyújtás.

A pálya tervezett helye a Szabadság utca - Dugonics utca találkozásánál lévő 031-es helyrajzi számú, önkormányzati tulajdonú terület. A „pumptrack” pálya tervezett hossza megközelítőleg 160 méter, alapterülete 45x30 m lenne. A tervezésre a Műszaki Osztály ajánlatkérési felhívást indított, az árajánlatok bekérése folyamatban van.

A tervezett beruházással az önkormányzat egy újabb lehetőséget teremt vörösvári fiataloknak, a hobbi- és szabadidős sportolóknak, valamint a versenyzőknek is a szabadidő hasznos és minőségi eltöltésére. A pálya használata ingyenes lenne.

A pályázat benyújtásáról a mai (november 26-i) rendkívüli ülésén döntött a testület.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []