Miben segíthetünk?

Sportpályát kaphatnak a vörösvári ovisok

Sportpályát kaphatnak a vörösvári ovisok
2022. január 20.

Multifunkcionális sportpálya építésére pályázik Pilisvörösvár Város Önkormányzata. A létesítmény a központi, vagyis a Rákóczi utcai óvoda területén kapna helyet, az intézményhez tartozó udvar mérete ugyanis megfelel a kiírásban foglaltaknak.

Pozitív elbírálás esetén egy 6X12 méteres területet érintene a fejlesztés, vagyis egy nagyméretű, - ráadásul árnyékoló hálóval ellátott - pályát vehetnének birtokba a gyerekek, amely több sportág művelésére alkalmas, mint a kézilabda, a labdarúgás, a kosárlabda, a röplabda, a tenisz és a lábtenisz. Ezen felül lehetőséget ad ügyességi játékok és mozgáskoordinációs feladatok gyakorlására. A pályára sportkellékek is érkeznének: kapuk, kosárpalánkok, árnyékoló-, felező- és hosszanti hálók, illetve egyéb eszközök, például bója- és rúdkészlet, műanyag gátak, koordinációs karikák, létra, szivacsok, labdák.

A Képviselő-testület pénteki ülésén döntött arról, hogy a város elindul az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány „Nemzeti Ovi-Sport Program” című TAO pályázatán, amelynek benyújtásának határideje 2022. február elseje. Amennyiben Pilisvörösvár nyer, az Önkormányzat bruttó 5 millió 200 ezer forint önrésszel járul hozzá a program megvalósításához. A kiépülő pálya, valamint az eszközök és egyéb kísérő elemek ára összesen bruttó 13 millió 500 ezer forint.

A projekt részeként az óvodapedagógusok Ovi-Sport Tanfolyamot végeznek, hogy elsajátíthassák a gyermekek sportágspecifikus oktatásához szükséges legfontosabb alapkövetelményeket, emellett az érintett intézmények megkapják a programban kidolgozott készség-és mozgásfejlesztéssel, neveléssel, sportágakkal kapcsolatos oktatókönyveket is. A programról szóló tájékoztatóban felhívják a figyelmet arra, hogy a multifunkcionális pálya a szülőknek is kedvez, hiszen a gyermekek többet mozoghatnak napközben, és a nevelési időn túli foglalkozásokra is lehetőség nyílhat a multifunkcionális pályán, amelynek köszönhetően pénzt is időt is spórolhatnak.

„Bízunk benne, hogy pályázatunk pozitív elbírálást kap, hiszen a sport, a szabadidős tevékenységek jelentős mértékben hozzájárulnak gyermekeink fejlődéséhez, egészségéhez.  A jövőben is megragadunk minden olyan lehetőséget, amely ezt tűzi ki célunk, szeretnénk, ha mind a kisebbek, mind a nagyobbak helyben megtalálnák a módot szabadidejük hasznos eltöltésére, hogy azt érezzék, jó itt élni ” - mondta Fetter Ádám polgármester. 

Kép forrása: www.ovi-sport.hu

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []