Miben segíthetünk?

Három pályázatot nyújtott be a város januárban - úton a 3,5 milliárd forintos támogatás felé (Videóval)

Három pályázatot nyújtott be a város januárban - úton a 3,5 milliárd forintos támogatás felé (Videóval)
2022. január 31.

Összesen 917 millió forint pályázati pénzt nyert el tavaly Pilisvörösvár. A városvezetés továbbra is minden lehetőséget megragad, így történt ez januárban is. Alig kezdődött el az év, az Önkormányzat már három pályázatot benyújtott. Fetter Ádám és Strack Bernadett videóban számolnak be ezekről, a felvételt lejjebb görgetve tekinthetik meg. 

Január első hetében sikerült terv szerint teljesíteni a 3,5 milliárd forintos pályázat beadását, amelyhez a felkészülési munkálatokat tavaly áprilisban kezdték meg. „Pilisvörösvár soha nem látott fejlődés előtt áll” – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a fejlesztések java ebből a keretből valósulhat meg.

A pályázat részleteiről az alpolgármester számolt be, miután ő koordinálta a projektet. Strack Bernadett egyebek mellett arról beszélt, hogy végig ütemterv szerint haladtak, és Pest megyében elsőként adták be a pályázatot. Decemberben nyújtották beelőzetes bírálatra a dokumentációt a Pest Megye Önkormányzatához, amely hiánypótlás nélkül adta ki támogató nyilatkozatát. A januári beadást követően a pályázat formai ellenőrzésen esett át, ez szintén hiánypótlás nélkül zárult. Jelenleg a szakmai ellenőrzés, bírálat zajlik.

Múlt héten döntés született arról, hogy a város elindul az OVI-Sport Program pályázatán, amely révén a Rákóczi utcai óvoda egy multifunkciónális, hálóval fedett sportpályát kaphat, ahol a gyerekek egyebek mellett focizhatnak, röplabdázhatnak, kosárlabdázhatnának.

Idén sem maradt ki a Belügyminisztérium által évente kiírt önkormányzati feladatellátást segítő pályázata. Most a burkolt, de rossz állapotban lévő utak felújítása a cél. „Az utcák kiválasztásánál nagy segítségünkre voltak az Önök javaslatai, ezúton is köszönjük mindenkinek, aki segíti munkákat az önkormányzati kérdőívek kitöltésével” – mondta Fetter Ádám. Három terület újraaszfaltozását fogadta el a Képviselő-testület, amelyek a következők: a Tavasz utca Kisfaludy utcáig terjedő szakasza, a Báthory utca eleje, valamint a Templom tér egy része. A Tavasz utcánál az aszfaltozott járdaszakasz is megújul, és ez a terv a Báthory utca Ziribari utcáig terjedő szakaszának bal oldalán is. 

A városvezetők beszámoltak továbbá arról, hogy nemrég megkapta a Pilisvörösvári UFC az értesítőt, miszerint a 2021. évi TAO pályázat keretében benyújtott sportcsarnok igényüket az MLSZ elutasította. „Nem csüggedünk és úgy döntöttünk, hogy az idei évben újra megpróbáljuk, és februárban ismét pályázni fogunk a helyi sportegyesülettel. Ezúton is köszönjük, hogy az egyesület támogatását!” – fűzte hozzá a polgármester.

 

 

Kapcsolódó videó
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []