Miben segíthetünk?

Madár- és természetvédelmi eszközökre pályázott városunk

Madár- és természetvédelmi eszközökre pályázott városunk
2022. június 13.

Madár- és természetvédelmi eszközökre pályázott városunk egymillió forint értékben. A kiíró a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, amely szervezet célja olyan magyarországi települések önkormányzatainak bevonása a mintaprojektjébe, amelyek lépéseket kívánnak tenni az ember és a természet összhangjának újbóli megteremtésére.

A majdani nyertesek a fent említett egymillió forintos eszközkészleten túl egy madárbarát mintakert tanösvényt is kapnak, emellett két év szaktanácsadásban  részesülnek. Az eszközök és a tanösvény kihelyezésében az MME a helyszínen szakmai segítséget nyújt, a kihelyezéshez szükséges emberi erőforrást azonban – egyéb más vállalások mellett – a győztes pályázóknak kell biztosítaniuk.

Önkormányzatunk a Nagy-tó környeztetét jelölte meg lehetséges helyszínként, ennek oka pedig elsősorban az, hogy jól illeszkedik ahhoz az elképzeléshez, amelyet a mintaprojekt is célul tűzött ki, vagyis közelebb hozza az embereket a természethez. Mint tudjuk, ez a rész tavai miatt különleges adottságokkal bír, élővilága ennek megfelelően gazdag, színes, a kikapcsolódásra, sportolásra vágyók pedig rendszeresen választják szabadidejük eltöltésére. A helyszín közelségében három óvoda található, így a projekt hozzájárulhatna a gyerekek környezettudatos szemléletének elmélyítéséhez.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []