Miben segíthetünk?

Befejeződött a közvilágítás építése az Útőrház utcánál

Befejeződött a közvilágítás építése az Útőrház utcánál
2022. augusztus 17.

Elkészült a közvilágítás az Útőrház utcánál. A 10-es úton közlekedők és az ott lakók láthatták, hogy a helyszínre telepített kilenc villanyoszlop már áll, sőt a napokban a világítást is beüzemelték a majdani gyalogátkelő közelében.

A kivitelezés július végén kezdődött meg az oszlopok helyének kijelölésével és az ideiglenes forgalomtechnika kialakításával. A megbízott vállalkozó ezt követően felállította a póznákat, fölszerelték a kábeleket és az utolsó fázisban pedig modern ledes fényforrásokat is működésbe helyezték.

A tervezett gyalogátkelőre egyelőre még várni kell, ugyanis külső körülményekben bekövetkezett változásokra hivatkozva bizonytalan időre elhalasztotta az Útőrház utcai zebra építését és ehhez kapcsolódóan a buszöböl áthelyezését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Erről júniusban tájékoztatott a társaság.

A városvezetés ugyanakkor úgy döntött, hogy a kedvezőtlen fejlemények ellenére is elvégzi a gyalogátkelő megvalósulása érdekében vállalt feladatokat – tehát a közvilágítás tervezését, engedélyeztetését és magát a kivitelezést. Teszi ezt annak érdekében, hogy legalább ezzel a lényeges lépéssel közelebb kerüljön Pilisvörösvár és az ott lakók a várva várt gyalogátkelő megvalósulásához. 

Fetter Ádám polgármester és Varga Péter műszaki tanácsnok tavaly szeptemberben jelentették be, hogy megépülhet a gyalogátkelőhely az Útőrház utcánál. A körzet képviselője sokat lobbizott a projekt megvalósulásáért. Varga Péter elmondta: „Önkormányzatunk eddig is megtett minden tőle telhetőt, hogy ez a fontos beruházás megvalósulhasson, hogy itt élők körülményeit ezzel is javítsuk. A gyalogátkelő létesítéséhez a lámpák állnak, a világítás biztosított. Tovább küzdünk, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a projekt befejezése is megtörténjen és a Közút megépítse a korábban ígért gyalogátkelőt ezen a helyszínen.”

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []