Miben segíthetünk?

Fontos döntés született Búcsú tér közösségi térré alakítása kapcsán

Fontos döntés született Búcsú tér közösségi térré alakítása kapcsán
2023. június 9.

Kiválasztotta a Búcsú tér átalakítását végző kivitelezőt Pilisvörösvár Képviselő-testülete. Erről pénteken, rendkívüli ülésen döntöttek. Eszerint a nyertes pályázó az esztergomi székhelyű Varga Fuvarozási és Építőipari Kft. A cég bruttó 203 millió 70 ezer 926 forintért vállalta a jelentős beruházás megvalósítását, vagyis a közösségi tér kialakítását a szakrendelő mögötti területen - 60 hónap jótállással és 5 napos hibajavítási határidővel.

Mint ismert, a közbeszerzés elindítása márciusban kapott zöld utat. Az első ütemben – még idén – végzik majd a közművek, a park, a 33 férőhelyes parkoló, a járdák és sétautak kiépítését. Előbbihez kapcsolódik a növényültetés, valamint az öntözőrendszer kialakítása.  Az eredeti tervben szereplő játszótér a második fázisban épülne meg, a rendelkezésre álló források függvényében.

Korábban nem mindennapi akadályok gördültek a projekt útjába: 2021 végén érkezett az örömteli hír, hogy a városvezetés által megálmodott fejlesztésre az Emberi Erőforrások Minisztériuma 235 millió forintot biztosít Pilisvörösvárnak. Tavaly év elején már javában zajlottak a közbeszerzés kiírásának előkészületei, a kivitelezés tavasszal indult volna, ám ekkor egy váratlan esemény átírta a terveket: a Sberbank csődje miatt a város nem fért hozzá pénzvagyonához, beleértve a Búcsú tér átalakítására szánt százmilliókhoz sem.  Amint városunk tavaly év végén visszakapta a pénzét, ismét megnyílt a lehetőség a jelentős fejlesztés megvalósítása előtt. 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []