Miben segíthetünk?

Megépül hamarosan Pilisvörösvár záportározója

Megépül hamarosan Pilisvörösvár záportározója
2023. június 9.

A záportározó ügyében hozott fontos döntést a Képviselő-testület: kiválasztották a beruházás kivitelezőjét a pénteki, rendkívüli ülésen. A nyílt közbeszerzési eljárást - az értékelési szempontok szerint a legkedvezőbb érvényes ajánlatot adó - Állványtechnika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. adta 60 hónap jótállással bruttó 110 millió 014 ezer 648 forintos vállalási áron.

A tervezett medence befogadóképessége 6500 köbméter, de a rendelkezésre álló hely akár egy megközelítőleg 10 ezer köbméteres tározó létrehozását is lehetővé teszi, ha a későbbiekben növelni kell a kapacitását. Ez a záportározó biztosítaná az Őrhegy felől érkező csapadékvíz mennyiség lefolyásának késleltetését. A tervezett beruházás tehát elősegíti a felszíni vizek helyben tartását, illetve késleltetett levezetését, ezzel pedig jelentős mértékben javítja a település felszíni vízelvezetésének helyzetét. A fejlesztés emellett hozzájárul a korábbi káresemények előfordulásának és mértékének jelentős csökkentéséhez, megszüntetéséhez.

Hogy miért van nagy szükség a záportározója, jól mutatja az elmúlt 1-2 hét szeszélyes és rendkívül csapadékos időjárása, amely országosan, de a környékbeli településeken is gondot okozott, beleértve Pilisvörösvárt.

Évekkel ezelőtt a korábbi Önkormányzat megvásárolta Tó-dűlőben a záportározó megépítéséhez az ingatlant, ám a város nem rendelkezett elegendő anyagi forrással, hogy megvalósítsa a beruházást. A jelenlegi városvezetés kiemelten fontosnak tartja a csapadékvíz-elvezetés problémájának rendezését Pilisvörösváron, ezért most megépíti a záportározót a Tó dűlőben, a Szent János utca végén az Őrhegy alatt. Időközben szolgalmi-jogi szerződés is készült az érintett lakosokkal, így a jövőben az átfolyó vízmennyiség szabályozása mellett a patakmeder karbantartását is biztosítja majd a város.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []