Miben segíthetünk?

Hamarosan átadják az új bölcsőde épületét

Hamarosan átadják az új bölcsőde épületét
2023. november 30.

A Pilisvörösvári Tipegő Bölcsőde az építési szakaszának a végéhez ért. Elkészült a négy csoportszobás, negyven férőhelyes épület. A foglalkoztatószobákhoz tartozó öltöző-átadók, mosdók, és széles teraszok is kapcsolódnak, valamint nagyméretű játszóudvar is biztosítja a kisgyermekek fejlődését, mozgásigényét. Az épületben melegítőkonyha és kiszolgáló helyiségei, továbbá mosókonyha, iroda, raktárak és személyzeti öltözők is létesültek. A bölcsőde komplexen akadálymentesített az előírásoknak megfelelően.

Novemberben megérkeztek a bútorok is a város új intézményébe. A csoportok berendezési tárgyait kék, sárga, zöld és piros színek díszítik majd, összhangban a négy foglalkoztatószoba alapszínével. A raktárban már sorakoznak a szekrények, kiságyak, asztalok, konyhai és kerti berendezések. Emellett a játékok is várják, hogy új használóik birtokba vehessék őket és a kis ujjacskák lapozhassák a vadonatúj könyveket és játszhassanak az új eszközökkel. Hamarosan egy újabb izgalmas munkafázis, a helyiségek berendezése kezdődik majd.

Jelenleg az épület használatbavételi engedélyezési eljárása zajlik. Emellett a december közepére tervezett hivatalos protokoll átadó szervezését, előkészítését végzi az ezzel megbízott munkacsoport.

A projekt teljes megvalósítása, a munka zárása decemberben várható, az intézmény pedig tavasszal tudja majd fogadni a gyerekeket.

Ahogy arról már többször beszámoltunk az Európai Unió támogatásával megvalósuló bölcsőde építése március elején kezdődött. A beruházást a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP-6.1.1-21-2021-00007) pályázati forrásából valósítja meg a város a „Pilisvörösvári Tipegő Bölcsőde fejlesztése új helyszín építésével” elnevezésű projekt keretében.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []