Miben segíthetünk?

Átadták Pilisvörösvár új bölcsődéjének épületét

Átadták Pilisvörösvár új bölcsődéjének épületét
2023. december 14.

A hivatalos átadóval befejeződött a Pilisvörösvári Tipegő Bölcsőde építési fázisa. A pályázati forrásból megvalósuló, 800 négyzetméteres négy csoportszobás, akadálymentes épület negyven vörösvári kisgyermek ellátását szolgálhatja majd.

A csütörtökön délelőtt rendezett protokoll eseményen a Kormányzat, az Önkormányzat, Pest Vármegye, valamint a kivitelező Épkar Zrt. és a tervező Csikós Terv Tervezőiroda képviselői, a bölcsőde, a Polgármesteri Hivatal dolgozói, és a sajtó képviselői vettek részt.

Az ünnepségen Dr. Vitályos Eszter miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy nagyon fontos cél, hogy Magyarországon minden vágyott gyermek megszülethessen, utána pedig saját környezetében nevelkedhessen, az ellátást igénylő picik pedig bölcsődei elhelyezést nyerhessenek. Fetter Ádám polgármester pedig beszédében elmondta, hogy az intézmény létesítésével a vörösvári családok segítése volt a cél, valamint az, hogy a kisgyermekek számára méltó XXI. századi körülményeket teremtsenek.

A beszédeket követően a projekt befejezését jelképező ünnepi szalagvágás következett, ebben Dr. Fetter Ádám polgármester, Dr. Vitályos Eszter miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő és Szabó István Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke vett részt.

Az épületet Balla Sándor plébános áldotta meg, az esemény végén pedig Kondákor Zoltánné a bölcsőde vezetője bemutatta az intézmény helyiségeit a vendégeknek.

Az új bölcsőde a város központi részén található önkormányzati telken épült meg. Az intézményben négy csoportszoba mellett a hozzájuk kapcsolódó, a gyerekek ellátását biztosító helyiségeket is kialakították: így a melegítőkonyhát, az öltözőket, a mosdókat, a nevelői helyiségeket, babakocsitárolót, irodákat összesen 800 nm-en. Az épülethez kapcsolódik egy tágas játszóudvar, fedett terasz és parkoló is rendelkezésre áll majd. A beruházás részeként a felszerelés, a bútorok, a játékok és az eszközök is már a helyükön vannak.

Az Önkormányzat még 2021. januárjában határozta el, hogy pályázaton indul új bölcsőde építésére. A megvalósításhoz szükséges pályázati forrásokat két lépcsőben nyerte el Pilisvörösvár, ezt követően az intézmény építése 2023. március elején kezdődött. A beruházást az Európai Unió támogatásával, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP- 6.1.1-21-2021-00007) pályázati forrásából valósította meg a város. A pályázat teljes költségvetése a kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a 1.042.341.827 forint.

A bölcsőde használatbavételi és a működési engedélyek megszerzését követően várhatóan 2024. második negyedévében kezdi meg működését.

A projekt eredményeként korszerű bölcsőde létesült, ahol a város meglévő intézményében elérhető 26 férőhelyen túl, további 40 kisgyermek bölcsődei ellátására lesz lehetőség, jelentősen növelve ezzel a kapacitást.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []