Miben segíthetünk?

Befejeződött két játszótér felújítása, kis türelem, hamarosan használhatják a gyerekek

Befejeződött két játszótér felújítása, kis türelem, hamarosan használhatják a gyerekek
2024. február 14.

Befejeződött a Görgey és a Zrínyi utcai játszótér felújítása, ezzel a beruházás első jelentős szakasza zárult. Az átadás múlt pénteken zajlott, mindkét terület átalakulva, sokkal színesebben, új, izgalmas eszközökkel várja kis látogatóit - hamarosan. Egyelőre mindkét helyszín zárva tart, hiszen a tereprendezési feladatok még zajlanak, kérjük, legyetek türelemmel. A Görgey utcai játszótér előreláthatólag a napokban megnyitja kapuit, amint ez megtörténik, tájékoztatni fogunk felületeinken.
Hogy milyen játékok várják majd a gyerekeket, soroljuk is: kisház, forgó székek, süllyesztett trambulin, homokozó minden sarkán ülőkékkel, kötélpiramis. Emellett új, a biztonságos használatot növelő, vidám, tarka gumiszőnyegeket is kaptak a játszóterek, és napvitorlát a hinta fölé. Továbbá több, már meglévő eszközt is felújítottak, ilyen például a játszóvár, vagy a régi, csúszkás játék.

Az öntött felületeket különböző minták díszítik, kacskaringós vonalak és pöttyök, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy egyensúlyozó, vagy éppen ügyességi játékként használják a gyerekek a gumiszőnyeget. A helyszíneken a város arculati elemeinek egy-egy darabját is felfedezhetitek, a Görgey utcában burkolatára vonatot, illetve a vasútállomás egy részletét festették fel, a Zrínyi utcát pedig egy trombita díszíti.

A Görgey játszótéren a triál pálya bővítése még hátravan, de ezt az egyébként rövid munkafázist a tervek szerint rövid időn belül elvégzi a kivitelező.

Az első két helyszín tehát megújult, amelyet még három követ: a Rákóczi és a Lőcsei utcai játszótérre, valamint a Szent Erzsébet utcai sportpályán lévőre, vagyis a Béke utcaira is teljes átalakítás vár. Ez utóbbiban a héten már megkezdődtek a munkálatok. A tervezésnél fontos szempont volt, hogy változatos játékok töltsék meg ezeket a területeket, amelyek minél szélesebb korosztálynak nyújtanak szórakozást, mozgási lehetőséget.

A korszerűsítés tehát folytatódik, ennek részleteiről, a fontos tudnivalókról beszámolunk. Addig is, reméljük mindenki örömmel használja majd a már megújult és hamarosan nyíló játszótereinket!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []