Miben segíthetünk?

Átadták a görpályát a Dugonics utcánál

Átadták a görpályát a Dugonics utcánál
2024. április 22.

Birtokba vehették pénteken a gördeszkapályát a pilisvörösvári gyerekek és fiatalok. A Szabadság és Dugonics utca találkozásánál, a pumptrack pálya szomszédságában megépült görpark átadó ünnepségét április 19-én délután tartották. A pörgős eseményen bemutatóval, versennyel, büfével és jó hangulattal várták az érdeklődőket. A pályát Fetter Ádám polgármester, Strack Bernadett alpolgármester és Lovász Ernő a terület képviselője adta át a pilisvörösváriaknak. Az eseményen versenyt is tartottak a sportág képviselőinek, melynek végén a győztesek nyakába kerülhettek a jól megérdemelt érnek. Ezt követően pedig az érdeklődőknek tartottak oktatást, majd ki is próbálhatták a pályát, amit mostantól már bárki megtehet a Dugonics utca végén.

Jó sportolást, kellemes időtöltést kívánunk mindenkinek! Egyben kérjük a pályát használókat, hogy vigyázzanak magukra és a friss beruházások épségére!

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk egy nyertes pályázatnak köszönhetően épülhetett meg a görpark Pilisvörösváron. A pálya létesítésével a sportolási lehetőségek további bővítését tűzte ki célul a városvezetés, mivel a településen sok a fiatal, így számukra helyben szeretnének még több lehetőséget biztosítani.
A pályázatot az Aktív Magyarország Program részeként futó Országos Görpark Program 2023 írta ki. A pálya építésére a maximálisan elnyerhető 40 millió forintos összeget ítélték meg Pilisvörösvárnak. A beruházás 48,19 százalékát finanszírozza a támogató, a fennmaradó összeget pedig a város teszi hozzá.
A létesítmény Szabadság-Dugonics utca találkozásánál, a tavaly átadott pumptrack pálya szomszédságában kap helyet, a pályarendszert 400 négyzetméteren alakítják majd ki, a használata pedig ingyenes lesz. A pályán rámpák, lépcsők, korlátok, hullámos felületek kínálnak majd izgalmas terepet a görkorisoknak és a gördeszkásoknak.

Köszönjük a képeket a Művászetek Háza munkatársainak!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []