Miben segíthetünk?

Biztonságosabb környezet, több fa és zöldterület hamarosan a Templom téri iskolánál

 Biztonságosabb környezet, több fa és zöldterület hamarosan a Templom téri iskolánál
2022. április 25.

Már javában zajlik a munka a Pilisvörösvári Templom Téri Német Nemzetiségi Általános Iskola előtt, amely beruházás legfontosabb célja, hogy a terület, ahol több száz gyerek fordul meg naponta, biztonságosabbá váljon, mindamellett szép és rendezett környezet fogadhassa a diákokat, szüleiket, és az ott élőket is. A környék a helyi adottságokat figyelembe véve, a vonatkozó jogszabályi kritériumoknak megfelelően újul meg:

  • a helyszínen föld alatti csapadékvízelvezető rendszert alakítanak ki, amelynek köszönhetően a csapadék nem gyűlik össze az út felületén, ezáltal csökken a vizes burkolat okozta esetleges balesetveszély. A jövőbeli tervek között szerepel, hogy a teljes közműhálózat a föld alá „költözzön”.

  • a bejárat közelében gyalogosátvezető épül, hogy a gyerekek sokkal biztonságosabban közelíthessék meg az iskolát, illetve távozhassanak onnan.

  • az útpálya is korrekción esik át, amely megkönnyíti a ki- és beállást az autóval érkezőknek, segítve ezzel a balesetmentes haladást. 

A helyszínen szükségessé vált három – korábban rossz koncepció alapján elhelyezett – kisméretű fa eltávolítása, amelyek a kialakítandó nyomvonal útjában álltak. Ezek helyett hamarosan lényegesen több – összesen kilenc darab – gömb szivarfát ültetnek el az iskola előtt, valamint további parkosítási munkálatokat is végeznek, így több zöld felület, virág, virágládák teszik szebbé, rendezettebbé és egységesebbé rövidesen az intézmény környezetét.

A beruházás részeként – ahogy arról már írtunk – az eddigi poros és murvás, illetve töredezett aszfaltos parkolásra használt területek helyett több férőhelyes, zöld felületekkel ötvözött térköves parkolókat alakítanak ki mindkét oldalon. Az újonnan létesülő parkolók lehetőséget adnak a jövőben a Vásár téri iskolánál már fél éve sikerrel alkalmazott Kuss und Tschüss rendszer bevezetésére a forgalmi helyzet javítása érdekében.

Mint ismert, a nagyszabású beruházás márciusban kezdődött. Az Önkormányzat a Templom téren, valamint az Iskola utcában újítja fel, illetve építi át a rossz minőségű járdákat, emellett parkolókat alakit ki ezen a szakaszon.  A városi forrásból és Belügyminisztériumnál elnyert pályázati támogatással megvalósuló projektet a tervek szerint május végén fejezik be. 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []