Miben segíthetünk?

Érkeznek az új pilisvörösvári buszmegállók

Érkeznek az új pilisvörösvári buszmegállók
2023. július 14.

Már nem kell sokat várni, hogy városszerte megkapja új buszmegállóit Pilisvörösvár. Összesen 17 helyszínen telepítenek szép, modern várókat, a régiek felszámolását a tervek szerint hét első felében kezdi a kivitelező.

A munkálatok folyamatosan haladnak majd. Több helyszínen indul a bontás és a peronok felújítása, bővítése, szükség esetén akadálymentesítése. Ezután állítják fel az új várókat. A feladatokat párhuzamosan, több helyszínen és több ütemben végzi a kivitelező. Míg tart a beruházás, egyes területeken időszakosan nem lesz buszváró, ugyanakkor a megálló üzemelni fog, a munkálatok a buszok forgalmát nem befolyásolják. 

A kivitelezés a 10-es út mentén, a Budapest felé eső szakaszon kezdődik, és várhatóan ősz elején be is fejeződik.  A projekt menetéről, a fontosabb tudnivalókról rendszeresen beszámolunk majd felületeinken. Kérjük türemüket és megértésüket a munkálatok idejére. 

A változást a városvezetés kezdeményezte, mivel a Pilisvörösvár területén található buszvárók műszaki és esztétikai állapota, illetve mérete nem megfelelő. Több helyen az alattuk található burkolat minősége is rossz, emellett az akadálymentességi feltételeknek sem felelnek meg. Időszerűvé vált tehát a csere. 

A fejlesztést saját költségen valósítja meg a város. Az új megállók egységesek, modernek, összhangban állnak a TEVÖ vezette városvezetés korszerű városképpel és városüzemeltetéssel kapcsolatos célkitűzésével. Mindemellett - a mai igényeknek megfelelően – reklámfelület elhelyezésére is alkalmasak, ami lehetőséget nyújt arra, hogy a város a későbbiek plusz bevételhez jusson. 

Mutatjuk a helyszíneket:

1. Útőrház utca
2. Útőrház utca
3. Üdülőtelep 
4. Üdülőtelep
5. Bányatelep 
6. Bányatelep
7. Városháza 
8. Kultúrház 
9. Va bejáró
10. Eprejesi utca 
11. Csokonai utca 
12. Csokonai utca
13. Karátsonyi-liget 
14. Karátsonyi-liget
15. Bocskay utca 
16. Dugonics utca
17. Nyár utca 

 

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []