Miben segíthetünk?

Zöld utat kapott a pilisvörösvári Lidl építése

Zöld utat kapott a pilisvörösvári Lidl építése
2023. november 10.

Lidl áruház létesülhet Pilisvörösváron, a Budai úton. Arról, hogy a város megállapodási szerződést köt a céggel, pénteken határozott a Képviselő-testület. Ezzel a döntéssel gyakorlatilag minden akadály elhárult a német vállalat elől, hogy városunkban építse, majd nyissa meg egyik következő boltját. A tervezett beruházás gyarapodó vásárlási lehetőségek mellett egyéb előnyökkel is jár: gyalogos-, illetve kerékpárutat kapna a környék.

A Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. és az Önkormányzat 2021 kezdte meg az első tárgyalásokat. A cég szándéka az volt, hogy egy már meglévő ingatlant átalakítva létesíthessen üzletet a Budai úton. Később a kivitelező cég is bekapcsolódott a megbeszélések sorozatába, ugyanis a Lidl-vel együtt több kereskedelmi egység is helyet kapna a területen.

Ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, figyelembe kellett venni, hogy a területet jelenleg nem lehet biztonságosan megközelíteni sem gyalog, sem kerékpárral, illetve, hogy változni fog a Budai út felé eső közútkapcsolat, valamint a forgalmi rend. Mindemellett a beruházáshoz kapcsolódó hatósági eljárásokban szükséges az Önkormányzat támogatása és közreműködése, így tárgyalások egész sora előzte meg, hogy minden akadály elháruljon a projekt útjából.

A város elsősorban arra törekedett, hogy a tervezett áruháznál egy olyan közlekedési csomópontot alakítsanak ki, amelynek köszönhetően a gyalogosok és a biciklisek is biztonsággal meg tudják majd közelíteni a helyszínt. Ezt szem előtt tartva a felek megállapodtak abban, a Budai úton – A Budai út-Ady Endre utca csomópontjától a Budai út 18. szám alatti ingatlan útcsatlakozásig, vagyis körülbelül 400 méter hosszan – egy 1,75 méter széles járda épül, biztosítva ezzel a fenti célt.

A megállapodással amellett, hogy a pilisvörösváriak vásárlási lehetőségei gazdagabbá válhatnak, a város gyalogos közlekedési feltételei is javulnak a külső területen. 

Legutóbb augusztusban számoltunk be egy hasonlóan jó hírről. Akkor azt jelentettük be, hogy Penny élelmiszerüzlet épül Pilisvörösváron, a Piliscsabai utcában, várhatóan 2024-ben.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []